Higins i Teodosić srušili Barselonu

Moskovski CSKA savladao je Barselonu sa 92:76. Najbolji u pobedničkom timu bili su Higins sa 23 poena i 5 ukradenih lopti, Teodosić sa 16 poena i 11 asistencija, Kurbanov sa 15 i Fridzon sa 13 poena. U Barseloni su dvocifreni bili Klaver sa 17 poena i 6 skokova i Koponen sa 13 poena, dok je Vezenjkov bio najbolji skakač tima sa 9 skokova i uz to postigao 7 poena.

Barselona je u prvoj četvrtini imala veliki problem sa organizacijom napada, pa su konstatno gubili lopte. Šut iz igre Katalonaca bio je daleko od idealnog, pa su tek povremeno pogađali iz reketa i iz šuta spolja. CSKA je razliku pravio poenima iz tranzicije, dobro su šutirali za tri poena i sa polu-distance, što je uz dodatne poene iz reketa bilo dovoljno za velikih 24:11 na kraju ovog perioda.

Velikim brojem faulova i slobodnih bacanja ubijen je ritam u drugoj četvrtini. Barselona je uspela da ispravi svoje nedostatke u organizaciji igre i trojkaškim serijama na početku i u završnici ovog perioda potpuno se vrati u igru. CSKA je promašivao otvorene šuteve spolja i povremeno grešio u pasu, pa se prednost iz prve četvrtine istopila do kraja poluvremena na 44:42.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

Treća četvrtina počela je sa nekoliko grešaka na obe strane. U nastavku igre poeni su stizali iz individualnih prodora i šuta za tri poena. Barselona je samo na kratko preuzela prednost da bi je CSKA povratio i do kraja ovog perioda kontrolisao rezultat. Ruski tim se trudio da ubrza igru i ubitačnim šutem spolja napravi prednost, dok je Barselona pokušavala da uspori tempo i u završnici ovog perioda potraži poene iz unutrašnje igre. Pristup CSKA doneo je rezultate u završnici treće četvrtine, pa su u poslednju ušli sa prednošću od 71:65.

Barselonina koncepcija napada potpuno je razbijena u poslednjoj četvrtini, dovoljno govori podataka da je katalonski tim postigao 5 poena u prvih 8 minuta ovog perioda. I armejci su nešto lošije započeli ovu deonicu, ali su u njenoj drugoj polovini poenima iz tranzicije i šuta spolja stavili tačku na pitanje pobednika.

Leave a Reply

Your email address will not be published.