Gudurić: “Čudno je bilo u Istanbulu, a tek će mi sada biti čudno u Beogradu”

Marko Gudurić je pred susret Zvezde i Fenerbahčea, za “Basketballsphere”, rekao kako je sjajno biti kući, ali čudan je osjećaj igrati protiv Crvene Zvezde. 

FOTO: aa.com

“Lepo je vratiti se u Beograd. Nemam predstavu kakva će utakmica biti, videćemo to sutra” rekao je, za početak razgovora, Marko Gudurić.

Prošle godine je nosio “crveno-beli” dres kada je Fenerbahče izgubio u Beogradu, sada je na dugoj strani:

“Naravno da se sećam toga. Bilo je krcato, euforija je vladala. Sada sam u drugom dresu. Čudno mi je bilo i u Istanbulu, a tek će mi sada biti čudno u Beogradu.”

Gudurić se do sada već snašao u novom klubu:

“Bilo je to drugačije od svega što sam do tada prošao. Nakon obaveza sa reprezentacijom priključio sam se novoj ekipi i krenuo u ubrzan rad u novom sistemu. Dobro sam se prilagodio. Već šest-sedam meseci sam tamo, radim šta mi trener kaže i napredujem.”

Osjećao je veći pritisak kada je igrao u Srbiji:

“Veći pritisak mi je bio u Beogradu. Bio sam mlađi, a uz to sam razumeo i jezik. Tada sam bio upićen u sve što se dešava. Sada niti razumem jezik niti želim da ih razumem. Treniram i gledam da napredujem, to je to.”

Početak je bio loš, ali sada igraju sjajno:

“Imamo dosta novih igrača, a još su Kalinić i Dikson bili povređeni. Trebalo nam je malo vremena da se navikenemo i da se ponašamo kao tim. Na dobrom smo putu.”

Još je u kontaktu sa bivšim saigračima:

“Najviše se čujem sa Dangubićem i Dobrićem. Nisam još sa njima o utakmici pričao, to ćemo večeras. Kada je meč u pitanju moramo igrati našu igru. Moramo biti agresivni i da ne dozvolimo Zvezdi da se raspuca. Nastojaćemo da sprečimo lake poene i brzu igru u tranziciji.”

Radio je sa Radonjićem, a sada mu je mentor najbolji trener u Evropi:

“U nekim stvarima su slični, a u nekima se veoma razlikuju. Ne bih da ulazim u detalje. Oba imaju svoje kvalitete. Smatram da sam trenutno na najboljem mestu za napredovanje.”

Obradović sve radi za dobrobit igrača:

“Podigne on ton, doživeo sam to, ali on to radi za dobrobit ekipe i igrača. On ne dozvoljava pojedincu da iskače, moramo biti tim. Do sada je svaki put bio u pravu.”

Otkrio je kako je to raditi sa Obradovićem:

“Dobio sam dosta novih informacija. Detalji ga krase kao trenera. Veoma je posvećen i dosta vremena provodi pripremajući nas za narednog protivnika. Uz tako sjajnog trenera i dobre igrače, sjajno je biti deo takve ekipe.”

Fenerbahče će igrati fajnal for:

“Trenutno ne gledamo tako daleko. Svi mi bi željeli da igramo u Beogradu, pogotovo mi Srbi. Često mi to prođe kroz glavu, pa imam dodatan motiv. Prvo moramo da se fokusiramo na četvrtfinale. Biće teško, ali možemo mi to.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.