Gosti slavili u Kazanju

Uniks je u Kazanju poražen od Žalgirisa sa 80:82. Najbolji u pobedničkom sasatvu bili su Jankunas sa 21 poenom i 7 skokova, Vesterman sa 12 poena, Lekavijičius sa 10 poena i 5 asistencija, Motum i Kavaliauskas sa 10 poena. U Uniksu su najbolji bili Lengford sa 27 poena, Parahuski sa 15 poena, Kolom sa 14 poena, 5 skokova i 10 asistencija i Vilijams sa 12 poena i 6 skokova.

Uniks je u prvom delu prve četvrtine napravio prednost od +8, ali je Žalgiris do kraja ovog perioda preokrenuo na 23:24. U prvoj četvrtini većina poena je došla iz reketa i sa slobodnih bacanja. U drugoj četvrtini Uniks je dobrom odbranom i poenima iz reketa uspeo da se odlepi na +5, imali su priliku i za veću prednost, ali su je promašajima propustili. Žalgiris je u poslednja dva minuta prvog poluvremena odigrao čvrtso u odbrani i približio se na 43:42.

Foto: euroleague.net

Treću četvrtinu obeležila je rezultatska klackalica uz nekoliko mini-preokreta. Žalgiris je poenima iz unutrašnje igre uspeo da napravi prednost od 60:64 pred poslednji period. Žalgiris je u poslednjoj četvrtini stigao do prednosti od +9, ali usledila je serija Uniksa od 10:0 na krilima Lengforda. Sva odgovornost za igru Uniksa u neizvesnoj završnici pala je na njegova pleća, ali on nije uspeo da pogodi sve potrebne šuteve. Žalgiris je stekao prednost trojkom Vestermana, a onda u penal završnici uspeo da sačuva pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.