Galatasaraj savladao Darušafaku

U utakmici osmog kola Evrolige, Galatasaraj je slavio protiv Darušafake. Konačan rezultat je bio 85:81(17:21, 20:17, 28:17, 20:26) u korist domaćina

Foto: AA

Foto: AA

Šok terapija koju je pokušao proizvesti Ergin Ataman otpuštanjem Rasa Smita i Džastina Dentmona je očito dala rezultat. Ekipa Galatasaraja je upisala drugu pobedu u Evroligi i tako se priključila još nekim ekipa sa istim skorom.

U prvom poluvreme se igralo “koš za koš”, blagu prednost je imao gostujući sastav, u tim momentima se najviše istakao Vil Klejburn koji je bio najefikasniji igrač Darušafake na ovom susretu. Vladimir Micov i Tibor Plajs su bili najzapaženiji pojedinci u Galatasaraju tokom prve dve četvrtine a Sinan Guler ih je častio asistencijama.

U trećoj četvrtini dominacija domaćeg sastava, nakoj trojke Emira Preldžića poveli su 42:41 i tu prednost više nisu ispustili do kraja susreta. U jednom momentu je bilo i 13 razlike(63:50). U poslednjoj deoniciji je Darušafaka uspela da smanji prednost ali niti u jednom trenutku pobeda Galatasaraja nije dovedena ozbiljno u pitanje.

Tibor Plajs je predvodio pobednički sastav sa 22 poena, istakli su se još Preldžić sa 17 odnosno Micov sa 16 poena. Već pomenuti Klejburn je imao 20 poena, a dvocifreni u poraženom sastavu su još bili Džejms Anderson sa 15 i Skoti Vilbekin sa 14 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.