Fridzon za trijumf u Bambergu!

Košarkaši CSKA Moskve, slavili su večeras na teškom gostovanju u Nemačkoj 90-88! Meč je odlučen košem Vitalija Fridzona u poslednjoj sekundi na asistenciju Miloša Teodosića.
Teodosić je ujedno bio i najefikasniji igrač na meču sa 31 poenom i 8 asistencija, dok je kod domaćina Nikolo Meli imao 26 poena.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Nakon početnih 6-0 za domaćina, CSKA pravi seriju 10-0 i preuzima prednost. Nakon toga je počela rezultatska klackalica. Upravo se Meli i Teodosić bili najefikasniji u svojim timovima, a rezultat na prvoj pauzi bio je 17-16.
U drugoj četvrtini, šampion lige je pokušavao na sve načine da stekne značajnu prednost. Oslanjali su se uglavnom na šut sa distance i poludistance, ali su i odlično koristili igru iz tranzicije Ipak, domaćin se nije dao i zadržao je kakav-takav rezultatski priključak. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 41-30.
Serijom 10-2 na startu trećeg perioda, delovalo je kao da će se CSKA odlepiti i stvoriti osetnu prednosta sa kojom bi mirno ušao u poslednji period. Međutim, od tog trenutka dolazi do velikog pada u igri gostiju. Do kraja četvrtine postigli su svega 5 poena iz igre, a razlog može ležati u veoma lošoj selekciji šuta. Sa druge strane, Bamberg je osetio momenat da se vrati u meč, i sjajno ga iskoristio! Ušli su u odličnu šutersku seriju, pogađali su sa svih pozicija, i u poslednji period igre ušli sa samo 3 poena zaostatka, 58-61.
Vidno raspoloženi Teodosić je uporno pokušavao da razigra još nekog pored sebe, ali prosto svi igrači CSKA Moskve su bili uspavani u ovom periodu. Košem pod faulom Danijela Teisa na 6 minuta do kraja meča, Bamberg je prvi put od prve četvrtine izjednačio. Ušlo se u neizvesnu završnicu i igrao se koš za košem.
U poslednjih minut ipo ušlo se sa rezultatom 81-81. Obe ekiše su bile nepogrešive u napadu, Teodosić je postigao narednih 5 poena za svoj tim, dok su košarkaši Brosea bili dosta sigurni sa linije penala. Poslednji napad je pripao Moskovljanima, pri rezultatu 88-88. Teodosić je preuzeo bio odgovornost na sebe i pokušao da poentira, međutim blokirao ga je Teis samo sekund ipo do kraja, lopta je završila u autu. I kada su svi očekivali produžetak, Teodosić je izveo aut do Fridzona, koji je pogodio uz zvuk sirene za veliku pobedu Moskovljana!

Leave a Reply

Your email address will not be published.