Fenerbahče ubedljivo savladao PAO

Ekipa Željka Obradovića savladala je Panatinaikos u Istanbulu rezultatom 84-62, uz efikasnu partiju Endru Gaudloka.
Gaudlok je šutirao za tri poena 4/5 i postigao je 18 poena. Dobru partiju pružili su i Semih Erden sa 14 poena i 7 skokova, kao i Jan Veseli sa 12 poena. Srpski dvojac Bjelica-Bogdanović je imao učinak od 6 odnosno 5 poena. Bogdan je dodao i 4 asistencije i 8 skokova.
U timu Duška Ivanovića bolji od ostalih bili su Sloter sa 20 poena, i Gist sa 9.
U prvoj četvrtini vodila se izjednačena borba, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. Prvi period završen je nerešenim rezultatom, 18-18. U drugom periodu, Fenerbahče je limitirao PAO na samo 14 poena za četvrtinu te se na poluvreme otišlo rezulataom 36-32.
Furiozna igra domaćina u trećoj deonici pokazala se i odlučujućom. Četvrtina za Fenerbahče odigrana po NBA standardima omogućila je čak 31 postignut poen, što je, uz solidnu odbranu, donelo nedostižnu prednost.
Važno je napomenuti i da je ovom pobedom Fener ostvario bolji međusobni skor, jer je nadomestio -18 iz Atine. Ekipa Duška Ivanovića igrala je u ekstremno skraćenoj rotaciji, bez oba startna centra Batiste i Mavrokefalidisa, a gotovo od početka meča i bez Dimitrisa Dijamantidisa ( samo 5 minuta je proveo na parketu ), koji se požalio na povredu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.