Fenerbahče slavio u Kazanju, Uniks propustio šanse za preokret

Uniks iz Kazanja je poražen od Fenerbahčea sa 81:86. Pobednički tim su predvodili Datome sa 18 poena, Bogdanović sa 16 poena, 5 skokova i 7 asistencija, Veseli sa 15 poena, Slukas sa 12 poena i 6 asistencija. Kalinić je za manje od 10 minuta postigao samo 2 poena. Uniks su predvodili Parahouski sa 21 poenom i 9 skokova, Džonson sa 16 poena i Lengford sa 11 poena.

Fenerbahče je na početku utakmice dobro čuvao reket i pravovremeno udvajao nakveće pretnje u ekipi Uniksa. Ruski tim se nije dobro snašao na početku, primili su nekoliko poena iz tranzicije, ali su se brzo vratili u igru kroz šut za tri poena. Fenerbahče je u prvoj polovini prve četvrtine imao problema sa šutem za tri poena, ali su u nastavku počeli da pogađaju i tako razvukli odbranu Uniksa i otvorili prostor za poene iz reketa. Domaćini su u drugu četvrtinu ušli sa zaostatkom 15:22.

Na početku druge četvrtine Fenerbahče je održavao prednost, ali su sredinom ovog perioda imali velikih problema sa napadačkom realizacijom. Čak i kada bi uspešno organizovali napad promašili bi zicere. Uniks je to iskoristio da napravi preokret mnogo raznovrsnijom igrom u napadu. Ređali su se poeni kako iz unutrašnje igre, tako i iz šuta sa distance, pa je delovalo da će domaćini zadržati prednost do poluvremena. Turski tim se ipak trgao u završnici, prekinuo lošu napadačku seriju i na odmor otišao sa prednošću 34:39.

Foto: euroleague.net

Na početku treće četvrtine oba tima su se raspucala i pogađala šuteve spolja. Prvi je pod pritiskom agresivne odbrane Fenerbahčea popustio Uniks. Napravili su par grešaka u napadu, što su gosti iskoristili da povećaju prednost poenima iz tranzicije. Uniks se u nastavku ovog perioda vratio u igru kroz poene iz reketa, ali je Fenerbahče u završnici trojkama ponovo podigao prednost i u poslednju četvrtinu ušao sa rezultatom 60:68.

U poslednjoj četvrtini su se smenjivale mini-serije oba tima, Uniks je umeo da se približi na korak od izjednačenja, ali bi se Fenerbahče uvek sačuvao preokreta. Utakmica je kulminaciju doživela u poslednjih 36 sekundi. Fenerbahče je imao prednost od 81:86, a Uniks nije iskoristio dve šanse da završnicu učini neizvesnijom, promašivali su Lengford (za tri) i Džonson (iz prodora), pa je utakmica završena nepromenjenim rezultatom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.