Fenerbahče prejak za Zvezdu

Fenerbahče je sa 87:72 savladao Crvenu Zvezdu. Najbolji u redovima pobednika bili si Judo sa 15 poena, 9 skokova, 5 asistencija i 5 blokada, Veseli sa 14 poena i 5 skokova, Antić sa 13 poena, Dikson sa 11 i Slukas sa 10 poena i 9 asistencija. Kalinić je postigao 8 poena, 6 skokova i 2 asistencije. U poraženom timu najbolji su bili Simonović sa 14 poena i 6 skokova, Dženkins sa 12, Bjelica sa 11, Dobrić sa 10 i Kuzmić sa 8 poena i 10 skokova, dok je Jović zabeležio 7 asistencija.

Fenerbahče je počeo meč razvijajući unutrašnju igru iz pik end rola i sa niskog posta. Sredinom prve četvrtine kombinacija dobre Zvezdine odbrane i nekoliko grešaka koštala je turski tim zaostatka. U završnici prve četvrtine Fenerbahče se vraća u igru kroz poene iz prodora i iz šuta spolja što im je omogućilo minimalnu prednost od 20:18. Zvezda je počela meč raznovrsnijom igrom u napadu, postižući poene iz prodora, pik end rola i šuta sa polu-distance, međutim zbog kratkog zastoja u realizaciji šuta iz igre izgubili su prednost.

Serijom promašenih trojki Zvezda je skoro pet minuta bila bez poena u drugoj četvrtini. Simonović je prekinuo crnu seriju pogodivši dve uzastopne igre, a onda su crveno-beli sa nekoliko poena iz unutrašnje igre uspeli da spreče povećanje zaostatka za rivalom. Fenerbahče je u drugoj četvrtini igrao raznovrsno u napadu. Počeli su poenima iz reketa, a u nastavku su kombinacijom šuta za tri i poena iz prodora čuvali stečenu prednost na početku ovog perioda. Na odmor se otišlo a prednošću domaćina od 41:31.

Fenerbahče Zvezda

Foto: euroleague.net

Crvena Zvezda nije blistala u napadu ni u trećoj četvrtini, ali je većina problema došla iz slabe odbrane. Dok su crveno-beli i pored promašenih zicera i izgubljenih lopti, uspevali da pogode iz šuta za tri poena, prodora i slobodnih bacanja, dotle je odbrana reketa bila ispod nivoa. Centarska linija Fenerbahčea dominirala je u unutrašnjoj igri, poentirajući sa niskog posta i iz pik end rola, dok je spoljna tek povremeno dodavala poene iz šuta sa polu-distance i distance. U poslednju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 68:50.

Crveno-beli su na krilima odličnog Dobrića i šuterski raspoloženog Simonovića uspeli da sredinom poslednje četvrtine prepolove razliku, iskoristivši greške i promašaje rivala. Fenerbahče se na vreme probudio i uspeo do kraja da sačuva prednost. Dve trojke Antića u bitnim trenucima odagnale su sumnje o tome ko će biti pobednik.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.