Fenerbahče je prvi učesnik F4

U zaista uzbudljivoj seriji Top8 faze Evrolige, izmedju Fenerbahčea i Panatinaikosa, turski predstavnik je izašao kao pobednik sa 3-0 u seriji i postao prvi učesnik ovogodišnjeg Fajnal Fora u Istanbulu. Večeras su u Fenerbahče Ulker Sports Areni savladali Panatinaikos rezultatom 79:61 (18:17, 19:13, 15:12, 27:19).

Veoma neizvesnu prvu četvrtinu dobija domaća ekipa, a najproduktivniji je bio krilni centar gostiju, Kris Singlton, koji je za prvih deset minuta postigao šest poena. Medjutim, sjajna timska igra izabranika Želimira Obradovića doprinela je mirnijoj završnici, rezultatom 18:17. Borba “prsa u prsa” se nastavila i u drugom kvartalu, a zanimljivo je da je Bogdan Bogdanović na parketu proveo 12 minuta i za to vreme samo jednom uputio šut ka košu i bio je neprecizan. Već sredinom ovog perioda, Fener pravi seriju 7:2, ali je Ćavi Paskval uspeo da je prekine, medjutim ne zadugo. Fenerbahče preko Kalinića i Datomea dolazi do plus 9 i mirno privodi poluvreme kraju sa 7 poena prednosti.


I treću četvrtinu Fener bolje otvara i veoma brzo odlazi na plus 11, tada je na semaforu pisalo 44:33. Pokušavao je PAO da se vrati u meč, trudio se Džejms, Singlton, trudio se i Papas, ali nisu mnogo uradili jer bi svaki put kada se približe Fener našao način da ih kazni. Još jednom je Željko Obradović maestralno “nameštao” mis meč situacije u napadu, pre svega za centrali smo imali Majk Džejms-Ekpe Judo i Fenerbahče uspeva da održi ovu “opipljivu” razliku. Zakucavanjem Džejmsa Gista počinjemo poslednjih deset minuta utakmice (izmedju ostalog i čitave serije). Veoma lako je Fener došao do plus 20, 66:46 i tada je već svima bilo jasno da je utakmica, a samim tim i čitava serija, gotova. Fener je možda i neočekivano počistio Panatinaikos, veliki posao su odradili u onom prvom meču kada su zaostajali na poluvremenu, ali ipak savladali rivala. Večeras su bili ubedljivo bolji i slavili rezultatom 79:61. Fener je imao čak pet dvocifrenih igrača, Dikson je ubacio 13 poena, po 10 su imali Bogdanović, Judo, Kalinić i Datome. Na drugoj strani, Kej Si Rivers je postigao 16 poena, a dvocifren je bio samo još Singlton sa 12 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.