Fenerbahče gazda u Istanbulu

Galatasaraj je poražen od Fenerbahčea sa  87:103. Najbolji u redovima pobednika bili su Slukas sa 24 poena i 7 asistencija, Dikson sa 22 poena i Judo sa 21 poenom i 13 skokova. U poraženom timu nakbolji su bili Dej sa 16, Smit sa 15 i Dentmon sa 14 poena. Micov je postigao 13 poena, dok je Kalinić imao 5 poena i 4 skoka.

Galatasaraj je uspeo da se rezultatski odvoji u prvoj polovini prve četvrtine, da bi Fenerbahče sredinom ovog perioda odgovorio boljom igrom u napadu i preokrenuo u završnici na 19:22. Kretanje rezultata je zavisilo od promenljivog učinka šuta za dva, te su se poeni sticali iz prodora, pik end rola i sa niskog posta. Oba tima su  u ovom  periodu nešto slabije šutirali za tri poena.

Galatasaraj počinje da gubi korak sa Fenerbahčeom na početku druge četvrtine, lošom igrom u oba smera. Fenerbahče je iskoristio nebranjen prostor i odličnim šutem za tri poena popeo se do +14. Galatasaraj je odgovrio boljom igrom u napadu, uspeli su da povežu nekoliko vezanih trojki, raširili odbranu Fenerbahčea, a onda iskoritili prostor koji im se otvorio za poene iz reketa. Nešto slabija realizacija napada Fenerbahčea u završnici poluvremena rezultovala je spuštanjem razlike na 41:48.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

U trećoj četvrtini oba tima su tražila sigurne poene kroz prodore spoljnih igrača ili sa niskog posta unutrašnjih. Odbrana Fenerbahčea odradila je dobar posao tokom sredine ovog perioda, pa je razlika ponovo podignuta na +14. Galatasaraj odgovara u završnici ovog perioda kada agresivnom odbranom i uz pomoć nesportske greške Veselog spuštaju razliku na 62:68.

Fenernahče je uspeo da prelomi utakmicu u prvoj polovini poslednje četvrtine. Sa odličnom odbranom zaustavili su napad Galatasaraja, koji nije uspevao da odbrani ofnazivni skok rivala. Galatasaraj je suviše kasno popravio igru u napadu, pa je Fenerbahčeu ostalo da sa sigurnom razlikom mirno privede utakmicu kraju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.