Obradović pobedio Ivkovića

Fenerbahče je krajem treće i u četvrtoj četvrtini dobrom odbranom i trojkama Mahmatoglua uspeo da nadoknadi zaostatak i preokretom dođe do pobede nad Efesom (77:73). Obradovićeva ekipa je uspela da slavi i pored 6 izgubljenih lopti više i 6 ofanzivnih skokova manje. Pored pomenutog Turčina koji je postigao 14 poena za  15 i po minuta, pobedničku ekipu predvodili su Judo i Bogdanović sa po 15 poena i 5 i 6 skokova. Sa po 15 poena Osman i Šarić su bili najbolji u ekipi Efesa.

Veći deo prve četvrtine timovi su bili izjednačeni. Obe ekipe su na početku forsirale šut sa distance koristeći na jednoj strani Danstona, a na drugoj Judoa za blokove, koji su otvarali prostor za spoljne igrače. Dibler i Šarić su pogađali za Efes, a Bogdanović za Fenerbahče. Fenerbahče je razvio nešto raznovrsniju igru u napadu, koristeći Judoova otvaranja iz pika, ali je i Danston, na drugoj strani, uspeo indivualnim naporima da izbori poene. Prvo rezultatsko odvajanje zabeleženo je u završnici četvrtine, kada je Fenerbahče napravio veliki broj izgubljenih lopti, pa je Efes poenima Osmana iz kontri otišao na +5. Akcijom za Judoa postavljen je konačni rezultat prve četvrtine 21:18. Odlični Osman je pogodio trojku iz trka sa velike udaljenosti, ali ona nije priznata, jer je vreme već isteklo.

Kretanje rezultata je bilo slično i u drugoj četvrtini, s tim što je ovaj put Efes uspeo da napravi veću razliku i da ode sa +6 na poluvreme. U prvom delu druge četvrtine Efes je napade kreirao iz pik end rola Ertela i Tajusa, dok su za Fenerbahče pogađali Datome i Judo. U nastavku su se Fenerbahčeu ponovile greške iz prve četvrtine. Uz izgubljene lopte, trojke je promašivao Bogdanović, dok ih je poenima iz prodora u igri održavao Dikson. Efes je iskoristio pruženu priliku, tri trojke koje su pogodili Osman i Šarić, došle su posle Grejndžerovih asistencija, pa su u dva navrata bili na +8. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 41:35.

Foto: www.facebook.com/fenerbahceulker/

Foto: www.facebook.com/fenerbahceulker/

Treća četvrtina je počela u znaku centara. Tajus odlično sarađuje sa svojim plejmekerima i donosi poene iz pika za Efes. Na drugoj strani čitava igra Fenerbahčea se vrtela oko Judoa, koji je pravio blokove, pogađao iz otvaranja i iz prodora i odigrao dobru odbranu. Efes je i u trećoj četvrtini uspeo da iskoristi prazne minute ekipe Fenerbahčea, koja je gubila lopte i promašivala za tri, i poenima Brauna i Ertela iz kontre povećao na +9. Posle TV tajm-auta Fenerbahče je konačno pokazao svoju prepoznatljivu  pokretnu odbranu, koja je naterala Efesove igrače na promašaje. Predvođen u napadu poenima Bogdanovića, Fenerbahče sa trojkom Mahmutoglua uspeva da smanji na 57:55 do kraja treće četvrtine.

Mahmutoglu novom trojkom donosi preokret Fenerbahčeu na početku četvrte četvrtine. Dobra odbrana i raznovrsnija igra u napadu uz puno kretanja, blokova i prodora vodi ih na +4, ali sa dva uzastopna pogodka Šarića sa iste pozicije Efes izjednačuje na 64:64 i Obradović traži tajm-aut. Fenerbahče je posle tajm-auta ponovo pobegao sa 5 uzastopnih poena Mahmutoglua, ali dobra saradnja između Grejndžera i Brauna približava timove na 70:71, pa je Obradović ponovo presekao igru sa tajm-autom. Završnica je pripala ekipi Fenerbahčea, promašaje i izgubljene lopte Efesa, redom su kažnjavali Dikson, Judo i meč-viner Mahmatoglu novom trojkom, pa je Šarićeva trojka u poslednjoj sekundi bila dovoljna samo za 73: 77.

Leave a Reply

Your email address will not be published.