Fener savladao Zvezdu, bitka za TOP 16 protiv Bajerna

Košarkaši Fenerbahčea opravdali su ulogu favorita u duelu sa Crvenom Zvezdom i zabeležili ubedljivu pobedu rezultatom 79 – 61.

Na ovaj način ekipa trenera Željka Obradovića je osigurala prvo mesto u grupi, dok Crvenoj Zvezdi ostaje meč na domaćem parketu protiv Bajerna koji će direktno odlučiti o putniku u TOP 16 fazu.

Tim trenera Radonjića je bio bolji rival do sredine 2. četvrtine (29-21 za Zvezdu), a pred sam kraj prvog poluvremena kvalitetniji Fenerbahče ubacuje u višu brzinu i preokreće rezultat u svoju korist 39-37.

mondo.rs foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Crvena zvezda, Fenerbahce, Evroliga, XYZ

mondo.rs
foto: Nebojsa Parausic
Kosarka, Crvena zvezda, Fenerbahce, Evroliga, XYZ

Domaći košarkaši su u potpunoj meri obeležili drugo poluvreme, mada su se Crveno-Beli držali u igri do 25-26. minuta kada se Fener odlepio osetnije (+7), a nakon toga je Fenerbahče najpre održavao prednost, a zatim i uveo utakmicu u sigurnu luku.

Poslednju deonicu domaći tim je rešio u svoju korist sa 21-10, te je tako, rutinski, došao do ubedljivog trijumfa 79-61.

Najefikasniji u sastavu Fenera bili su Ekpe Judo sa 13 poena, a po 12 dodali su Antić i Datome. Srpski reprezentativci Bogdanović i Kalinić su u pobedi učestvovali sa 10, odnosno 7 poena, a vredan pomena je podatak da se na parket vratio Riki Hikman nakon teške povrede i zabeležio 2 poena.

U ekipi Crvene Zvezde poenterski su se istakli Simonović sa 15, Cirbes sa 12 i Štimac sa 11 poena, a Markus Vilijams je podelio 10 asistencija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.