Feldinovo buđenje u pravi čas

U četvrtak je u “Pioniru” gostovala još jedna ekipa iz Španije, pozitivan rezultat se očekivao kao nastavak tradicije koja traje već dugi niz godina, ali je retko ko verovao da će pasti dva rekorda.

Foto: Bc Crvena zvezda

Kada se prisetimo duela sa Barselonom u kojima su “Crveno-beli” ubacili mizernih 54 poena i setimo se da je to bilo samo 6 dana pre meča sa Valensijom, jasno nam je da su u Zvezdi ozbiljno radili da se meč odigran u Kataloniji više nikad ne ponovi.

Lopta je u napadu išla savršeno, svi igrači koji su ušli na teren bili su raspoloženi za igru i kada na to dodate Feldina koji je ubacio čak 30 poena, pobeda je logičan splet okolnosti, ali pobeda u kojoj ubacite 106 poena za 40 minuta igre je svakako nešto nesvakidašnje. Za Crvenu zvezdu je ta reč nesvakidašnje u ovom kontekstu i previše blaga, jer tim iz Beograda nikada u najelitnijem takmičenju nije ubacio toliki broj poena, pa je u četvrtak postavljen novi rekord kluba.

Foto: BC Crvena zvezda

Tim jeste najzaslužniji za pobedu nad Valensijom, ali jedan čovek se posebno istakao, čovek koji je posle povrede bio u ozbiljnoj napadačkoj krizi, pa mu novi rekord u evroligaškoj karijeri od 30 poena posebno znači. Nije ovo Feldinu prvi put da uništi neku ekipu, eksplodirao je na mnogo utakmica ove sezone, ubacio je 29 poena Efesu, 26 poena na gostovanju u Valensiji, 21 poen Panatinaikosu i po 19 poena Makabiju i Armaniu.

Razlika između ove i prethodnih partija u kojima je zatrpavao koš protivnika je u tome što je ova napadačka rapsodija došla pred najvažnije mečeve, pred plej-of regionalnog takmičenja. Džejms je mnogo puta ove sezone pokazao da mu svaka sledeća utakmica zavisi od one prethodne i da je samopouzdanje najvažnija stavka u njegovoj igri. Da je konstantniji verovatno bi o njemu pričali kao najboljem strelcu Zvezde u ovom veku, ali ovako će morati da se zadovolji epitetom igrača koji ima ogroman napadački talenat, ali i određene probleme sa formom.

Uz sve to ovo je sezona karijere Džejmsa Feldina, koji beleži 12.3 poena prosečno za razliku od prošle sezone gde mu je prosek poena bio skoro duplo manji 6.7. Ne treba ni spominjati koliko je ofanzivno potreban svojoj ekipi u narednih mesec dana kada se bude odlučivalo ko sa Jadrana putuje u Evroligu, a sinoćna partija Zvezdi daje veliku nadu da ćemo Feldina gledati u punom sjaju u najvažnijim mečevima sezone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.