Feldin: ”Zvezda mi je pružila ono što Panatinaikos nije mogao”

Bek crveno belih je dao intervjuu za sajt Evrolige.

espreso.rs
Foto: Dado Đilas

Feldin je ovog leta došao u Beograd nakon dvogodišnjeg perioda u Atini sa Panatinaikosem. Feldin je prethodne sezone u Evroligi beležio svega 7 poena po meču, a ove sezone pokazuje da je kvalitet za mnogo više.

“Panatinaikos je tim sa mnogo sjajnih igrača i bilo mi je jasno da tamo neću moći da igram kao u mojim prethodnim klubovima. Ali, dve godine u Panatinaikosu su mi pomogle da postanem ovo što sam danas. Kada sam potpisivao za Zvezdu, znao sam da ću biti jedan od glavnih igrača, jedan od onih na koje će se drugi ugledati i od kojih će tražiti savet. To sam i želeo. Da postižem mnogo poena i pokažem ljudima šta mogu da uradim u takmičenju kao što je Evroliga”.

Imao je problema na početku da se privikne na novu ulogu.

“U prvih nekoliko mečeva sam se baš mučio. Nastavio sam da igram ulogu iz Panatinaikosa, iako sam znao da ne treba tako. Malo sam šutirao, mnogo dodavao i trener je nekoliko puta seo da porazgovara sa mnom. Rekao mi je da nisam ovde da bih razigravao druge nego da bih poentirao i da zato moram da budem agresivan u svakom napadu. Nakon što sam odigrao dobro protiv Makabija (19 poena, osam asistencija, četiri ukradene lopte), moj mentalitet se promenio i vratio sam se onom što je moja prava priroda”.

Trener Alimpijević ga je usmerio na pravi put.

“Ulio mi je veliko samopouzdanje. Kada dođe momenat za važan šut ili akciju, uvek mi kaže da je to moje vreme. Fantastično je imati takvo poverenje trenera”.

Fajnal for u Beogradu?

“Borba neće prestati do poslednjeg kola. Ovo je košarkaški grad i dužni smo da učinimo sve što možemo. Mi smo tim koji želi da se dokaže, a nema šta da izgubi”.

Amerikanac kaže da Alimpijević ne deluje kao da ima tek 31 godinu.

“On se ne ponaša kao mlad trener, nego kao neko ko je već prošao sve ove stvari. Ostavlja utisak starijeg, iskusnijeg čoveka, što je dobro videti. Mnogo je posvećen košarci, stalno priča o košarci i postavlja pred nas velike zahteve. Ponekad je spreman za šalu, ali je prvi koji će vam ukazati na propuste. Nema veze da li su to Pero (Antić), Milko (Bjelica) ili Tejlor (Ročesti), on se ne ustručava da kaže kako stoje stvari i mislim da nam time mnogo pomaže”.

Zvezda je u Beogradu razbila Efes.

“Ne možemo da mislimo o tome šta je bilo, ni da računamo da će oni odigrati loše, a mi opet fantastično. Znamo da su dobra ekipa, posebno što se tiče napada. Na nama je da se pripremimo za novu utakmicu, u kojoj ćemo verovatno imati uspone i padove, ali koju mislim da možemo da dobijemo”.

Crveno beli u poslednje vreme igraju puno bolje.

“Trebalo je vremena da usvojimo novi sistem igre i da se neki momci koji ranije nisu igrali Evroligu adaptiraju na taj izazov. Isprva je bilo teško, ponavljali smo im mnoge stvari iz dana u dan, ali sve je to deo procesa. Naravno da imamo ambiciju da uradimo posebne stvari za navijače i za klub, ali ne mislim da su se očekivanja sada promenila, jer ovo je Evroliga i svaki rival je kvalitetan. Želja je da nastavimo da napredujemo i da budemo konkurentni u svakoj utakmici, pa ćemo videti dokle ćemo dogurati”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.