F4 junaci ili tragičari : Vasilis

Košarkaš Olimpijakos Vasilis Spanulis je trostruki osvajač Evrolige i legenda grčke košarke. Lucidni bek/plej je srce Olimpijakosa i igrač od kojeg apsolutno zavisi nastup tima iz Pireja. Ta zavisnost ekipe od jednog igrača obično nije dobra, ali se u ovom slučaju pokazalo da je veza Vasilis – Olimpijakos dala fantastične rezultate.

Spanulisu je košarkaški idol jedan jedini, bog, Majkl Džordan. Čini se da je Vasilis daleko prevazišao svog idola ukoliko se pogleda obožavanje koje mu isporučuju navijači Olimpijakosa. Naravno, košarkaški se ne mogu porediti.

Vasilis je igrač koji u košarkaškom smislu ima svaki segment igre na visokom nivou, jedino u odbrani spada u prosečne igrače, mada sa velikim srcem.

ntvspor.net

ntvspor.net

Kill Bill je, pored košarkaških dostignuća, i najomraženiji čovek u Zelenom delu Atine, nakon izdaje Panatinaikosa koju je učinio. Takođe, ako postoji igrač kojeg Željko Obradović ne voli to bi svakako bio Bili.
U ovoj sezoni, i pored sitnijih povreda, beleži odličnih 14.9 poena i 5.7 asistencija po evroligaškom meču, uz 3 izgubljene lopte.
Tim Olimpijakosa pod trenerom Sferopulosom igra najbolju odbranu u Evropi, bez dvojbe. U polufinalu EL se sastaju sa redovnim mušterijama CSKA, samo što su „mušterije“ sada brutalno jake i definitivno imaju ulogu favorita.

Međutim, ulogu favorita protiv Olimpijakosa su imali i onomad u finalu, pa ih je Printezis poslao kući sa utešnom nagradom. F4 na kojem je u finalu stradao Real, nakon ogromnog vođstva, je pokazao još jednu snagu Olimpijakosa. Snagu tima. Vasilis nije sam, a igrači koji dolaze i prolaze kroz Oly se uvek podrede ulozi koja im je namenjena.Ista situacija se dogodila i ove sezone. Igrači se menjaju, ali su promene u igri minorne. Temelji koje je postavio Duda Ivković se još uvek baštine u Pireju.

Zadatak Olimpijakosa na F4 ove sezone ne može biti teži. Suočavaju se sa moćnim CSKA, kao i Dimitrisom Itudisom koji im je u periodu dok je bio pomoćnik Željka Obradovića bio noćna mora.

Bitan faktor u duelu je i faktor Kirilenko. Legenda želi EL jer mu taj trofej nedostaje, a i ono što je Spanulis u Olimpijakosu, to je Kirilenko u CSKA. Razlika je samo u dve osvojene Evrolige.

Spanulis je potpuno nekonvencionalan igrač, nikada ne bira lakši put, pleni kreativnošću i hrabrošću i „kiti“ vitrinu sa trofejima.

DA LI ĆEŠ OPET UZETI TROFEJ, BILI ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.