F4 junaci ili tragičari : Teo

Reprezentativac Srbije Miloš Teodosić je u novom pohodu na naslov šampiona Evrope.

U dosadašnjim pokušajima nije bio uspešan, štaviše period njegove najslabije igre se poklapao sa vremenom održavanja F4.

Čini se da je Teodosić spremniji da osvoji EL više nego ikada. Igra odličnu košarku, CSKA iz Moskve igra moderno, po notama Dimitrisa Itudisa koji je zanat pekao kod možda i najvećeg trenera Evrope Željka Obradovića.

Teodosić je u toku rada sa selektorom Đorđevićem definitivno prevazišao „dečije“ bolesti koje su ga mučile u toku karijere. Mundobasket u Španiji je odigrao zrelo, kvalitetno – impresivno.

mondo.rs

mondo.rs

U Evroligi ove sezone, Teo beleži učinak od 15 poena i 7.1 asistencije prosečno, uz 3.6 izgubljenih lopti. Rešio je indiviualno nekoliko duela ove sezone, ali ono što ga definitivno krasi više nego ranije je staloženost na terenu i razumna rešenja u svakom momentu.

Teodosić je specifičan igrač koji svojim kvalitetom i stilom igre možda jedini podseća na zlatan period ex yu košarke osamdesetih godina. Teretanu ne voli, košarke se igra.

Teo u CSKA ima odlične saigrače, a posebno je izgradio dobro razumevanje sa Nandom de Kolom sa kojim se sjajno dopunjuje. Saša Kaun slavi njih dvojicu ove sezone, upravo su mu ova dva majstora obezbedili interesovanje Klivlend Kavalirsa svojim proigravanjima.

Šta očekivati od Teodosića na F4 ?

Do sada su postavljana ogromna očekivanja pred njega na F4 EL svake godine, a on nije odgovarao na pravi način. Čini se da se situacija drastično promenila: očekivanja su i dalje visoka, ali je i Teo spreman da se okiti evrotitulom.

Kada je Andrej Vatutin presecao prošle godine nakon debakla na F4, atipično za njega, doneo je pravu odluku – zadržao je Tea.

Na Milošu je sada da uloženo poverenje opravda, da svom predsedniku vrati titulom koju čeka od 2008. godine. U ovih sedam sezona CSKA je trošio između 30 i 45 miliona svake godine, ali nije nagrađen trofejem Evrolige.

Psihologija…

CSKA je redovan učesnik F4, međutim ruskom gigantu nešto fali. Mečeve je gubio na najvolšebniji mogući način. Veliku nesanicu Šiškauskasu, Teu i Kirilenku prvo je doneo Printezis iz ćoška, a zatim su se katastrofe ređale. Najsvežija potiče od prošle godine kada je Makabi ugasio nade CSKA u polufinalu uz pomoć ispadanja lopte nekolicini igrača CSKA. Teže je izgubiti nego dobiti takve mečeve, ali CSKA je to sa lakoćom uspevao.

in4s.net

in4s.net

Kakav problem imaju Teo, Kirilenko i drugovi ?

Svaki igrač „juri“ trofej Evrolige u karijeri, i tu nema nikakve barijere. Utisak je da je pritisak koji im je nabacivan na leđa od strane trenera Kazlauskasa i Mesine bio preveliki. Kazlauskas je nakon pogotka Printezisa bio zreo za „ludnicu“, dok je Mesina u svom drugom mandatu u CSKA potpuno izgubio konce igre i odnosa sa igračima.

Ove sezone sve je drugačije: Itudis je trener, prijatelj i komandant; Kirilenko je spreman da „otme“ ono što mu fali; a TEO je spreman da zablista i uzme trofej koji je već nekoliko puta zaslužio.

UZEĆEŠ OVU EVROLIGU TEO, ZAR NE ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.