Evroliga: Ko će u sledeću fazu

Ostalo je još jedno kolo do kraja Top 16 faze Evrolige. Poznato je 5 učesnika naredne faze a za preostala 3 mesta konkuriše 5 ekipa.

Grupa E

Panatinaikos, Alba i Makabi se bore za preostala dva mesta koja vode u Top 8 fazu. U međusobnom duelu Alba i Makabi će odlučivati ko će završiti kao 3. u grupi. Alba ako izgubi meč sigurno neće ići dalje i završiće na 5. mestu. Dok bi Makabi ako izgubi a Zvezda pobedi Panatenajkos prošao kao 4. u grupi. PAO dakle prolazi ukoliko pobedi Zvezdu ili ukoliko Makabi pobedi Albu. Real Madrid dočekuje Žalgiris i ukoliko pobedi obezbediće prvu poziciju u grupi. Ako se desi da izgubi meč a Barselona trijumfuje protiv Galatasaraja Barsa će završiti kao prva u grupi.

Grupa F

U grupi F Anadolu Efes i Laboral Kuća se bore za poslednje mesto u Top 8 fazi. Efes ide u goste gradskom rivalu Fenerbahčeu i ukoliko pobedi osiguraće 4. poziciju i nastavak takmičenja. U suprotnom nadaju se porazu Laborala od Unikahe. Fenerbahče takođe ima motiv za pobedu protiv Efesa pošto mogu da završe na prvom mestu u grupi u slučaju da CSKA izgubi od Armanija u Milanu. Šta god da se desi u meču između Nižnjeg Novgoroda i Olimpijakosa Rusi su eliminisani iz takmičenja a Grci će biti 3. u grupi.

mečevi 14. kola

Leave a Reply

Your email address will not be published.