Evroliga- Grupa A

Najava duela :

Real Madrid-Uniks

Real Madrid dočekuje Uniks u Španiji sa skorom 5-1. Pablo Laso na raspolaganju ima izuzetnu napadački orijentisanu ekipu. Poslednjih nekoliko mečeva Real nema potrebnu kreativnost u napadu, a ni protok lopte nije na najvišem nivou. Uprkos tome, Real je u oba takmičenja u kojima nastupa pretrpeo samo jedan poraz ( 75-73 ) i to od Ivkovićevog Efesa.
Uniks je sa dosta turbulencija započeo sezonu u EL. Pred Jevgenijem Pašutinom je ozbiljan zadatak da Uniksu povrati poljuljano samopouzdanje jer je tim dobro popunjen ( osim na centru) i kvalitetan ali ne pokazuje dobre igre. Pedulakisova filozofija granitne odbrane nije dala rezultat u Rusiji.
Uniks u ovaj duel ulazi sa velikom željom za pobedom ogledanom u značaju ove utakmice za tim iz Kazanja, ali realnost je na strani mašinerije iz Madrida.

Nižnji Novgorod- Žalgiris

Ovaj duel može odlučiti putnika u Top 16 fazu. Nižnji je značajno podigao nivo igre u odnosu na početak sezone, dok je Žalgiris ušao u određenu krizu rezultata u EL. U Kaunasu je Žalgiris lako slavio 97-63. Nižnji mora zaustaviti Andersona , Songailu i Javtokasa ako želi da materijalizuje prednost domaćeg terena i održi dobru formu. Najbolja izdanja očekuju se od Tarensa Kinzija, Ročestija i Semena Antonova. Antonov je posebno podbacio u prvom meču ova dva tima kada je imao indeks korisnosti -1.

Anadolu Efes – Sasari

Efes je u potrazi za novim centrom koji bi mogao odmeniti povređenog Krstića. Međutim, izostanak Krstića ne bi trebalo da ima presudan uticaj na rezultat ovog meča. Ivkovićev Efes je apsolutni favorit, mada gosti iz Italije igraju zanimljivu i atraktivnu košarku na veliki broj poena. Sasari je na poslednjem mestu grupe A sa skorom 1-5, dok je Anadolu Efes odmah iza Reala sa skorom 4-2.

Leave a Reply

Your email address will not be published.