Evroliga: Barselona teško do nove pobede

Malo je falilo da Alba napravi još jedno iznenađenje protiv Barselone kao u prvom kolu top 16 faze. Na kraju je Barselona ipak izvukla pobedu posle produžetka rezultatom 92:82.

Nakon izjednačene prve četvrtine Barsa je dodala gas u drugoj i ušla sa 8 poena prednosti u drugo poluvreme. Pred kraj treće četvrtine razlika se popela do čak 17 poena i delovalo je kao da je meč rešen. Ekipa Saše Obradovića je od ovog trenutka zaigrala fenomenalno. Nakon što su košarkaši Albe u prve 3 četvrtine pogodili samo jednu trojku King i Reding pogađaju svoje prve trojke na meču u poslednjem minutu regularnog dela. Nakon preuzimanja u odbrani Tabu faulira Doelmana koji pogađa oba slobodna bacanja. Na 12 sekundi do kraja Alba je imala napad za pobedu ili produžetak koji nakon konfuzne akcije izazvane agresivnom odbranom Barselone rešava Radošević pogotkom za 2 poena. Nakon što je Satoranski promašio šut sa više od pola terena ušlo se u produžetak. Ekipa Ćavija Paskvala je u produžetku odigrala odličnu agresivnu odbranu i uz sigurnu igru Navara i Satoranskog u napadu došla do ubedljive pobede.

Barselonu su predvodili Doelman sa 17 poena, Tomić sa 16 poena i 5 skokova i Navaro sa 14 poena. U ekipi Albe sjajan je bio Renfro sa 20 poena i 7 asistencija i 6 skokova pratili su ga Reding sa 20 i Radošević sa 19 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.