Ertel uzdrmao Armiju, Moskva ipak nepokorena

Moskovski CSKA je savladao Anadolu Efes sa 80:77. Najbolji u redovima pobednika bili su DeKolo sa 14 poena, Hajns sa 13 poena i 10 skokova, Higins sa 11, Džekson sa 10 i Kulagin sa 9 poena. U Efesu su najbolji bili Ertel sa 24 poena, Hanikat sa 16 poena i 6 skokova, Braun sa 11 i Danston sa 8 poena i 6 skokova.

CSKA je dobro otvorio meč serijom pogodaka za tri poena i napravio blagu prednost na Efes koji je imao nešto slabiji početak. Turski tim je napravio preokret kroz dobru unutrašnju igru i agresivnu odbranu koja im je otvorila prostor za poene iz tranzicije. CSKA je odgovorio podizanjem nivoa agresivnosti u odbrani i iskoristio par grešaka Efesa da preuzme minimalno vođstvo od 25:24.

U drugoj četvrtini tempo igre je usporen, viđeno je mnogo više grešaka i promašaja nego u prethodnom periodu. Poeni su uglavnom stizali iz unutrašnje igre, uz prevlast individualnih minijatura u odnosu na timsku igru. Ozbiljnije promene u rezultatu nije bilo sve do završnice poluvremena. Tada je CSKA odigrao odličnu odbranu, naterao Efes na greške, a onda iz dobre igre 2 na 2 u napadu uvećao prednost na 42:35.

Foto: euroleague.net

Treća četvrtina je počela sa mnogo više napadačkog uspeha. Igralo se koš za koš sve do sredine ovog perioda kada CSKA stiče dvocifrenu prednost. Armejci su u ovoj deonici dobro štitili reket i naterali Efes na neizgrađene šuteve. U napadu su razvili odličnu unutrašnju igru, koja se zasnivala na kvalitetnom pasu u dubinu i dobrom kretanju. Efes do kraja treće četvrtine nije uspeo da zaustavi napadačku produkciju CSKA, ali je popravio svoju, pa je poenima iz prodora i sa polu-distance zaustavio zaostatak na 65:52.

Da je ishod meča daleko od izvesnog igrači Efesa su potvrdili na početku poslednje četvrtine kada su razliku spustili na -7. CSKA je do završnice održavao prednost oko ove cifre, ali je sjajni Ertel sa dve trojke i košem iz prodora spustio razliku na -2 i najavio potencijalni preokret u poslednjih 10 sekundi. CSKA je u napadu, koji je ličio na nekoliko prethodno neuspešnih, uspeo da izbori faul. Džekson je pogodio samo jedno slobodno bacanje, ali i to je bilo dovoljno, jer je Braun sa velike udaljenosti promašio trojku za produžetak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.