EL: Real se izvukao

Košarkaši Reala savladali su Anadolu Efes posle velikog preokreta rezultatom 90 – 85 i uspeli da odbrane domaći parket od razigranih gostiju.
Real Madrid je susret otvorio u jakom ritmu i posle 3 minuta igre imao prednost od 9 – 2. Tomas Ertel je vodio Efes do 11 – 9, ali je Kraljevski klub odgovorio novom serijom za 22 – 11. Krstić i Čedi Osman zatvaraju prvu četvrtinu serijom 5 – 0, te Real na prvu pauzu nosi + 6.

Vesnik preokreta u drugoj deonici je bivši srpski reprezentativac Nenad Krstić, koji je uz pomoć Didi Drejpera doneo najpre 27 – 24, a zatim i 34 – 25 za turski tim. Do poluvremena se igralo koš za koš i na veliki odmor su puleni Dušana Ivkovića poneli prednost od 45 – 37. Sam tok meča je značajno podsećao i na prvi susret ovih rivala od pre dva dana u Madridu.

Da ne bude sve potpuno preslikano potrudio se Efes koji je ovog puta u velikom ritmu otvorio drugo poluvreme i stigao do + 10. Preko trojke i dvojke Čedi Osmana, istanbulski gigant je imao i 62 – 45, a u tom trenutku Real pravi seriju 12 – 0 i prilazi na samo 5 poena minusa.

sportelement.si

sportelement.si

Real potpuno preokreće rezultat u 4. četvrtini trojkom Kejsi Riversa za 68 – 67. Efes se nije dao i poenima Krstića i trojkom Perperoglua ponovo odlazi na osetnu razliku 75 – 68. U 38.minutu meča Efes je imao sigurno vođstvo od 82 – 75, ali je Real utakmicu zatvorio serijom 15 – 3.

Opšti je utisak da su se Madriđani u ovoj utakmici izvukli iz ambisa, a važno je napomenuti i tragičara Perperoglua koji iz tri čiste pozicije van linije 6.75 nije uspeo da postigne trojku, kao i sudije koje su donele nekoliko diskutabilnih odluka u korist domaćina.

Najbolji igrači u madridskom sastavu bili su Serhio Ljulj sa 18 poena i 12 asistencija, Rudi Fernandez je dodao 15 poena, dok je i Rivers bio dobar sa 14.
U ekipi koju sa klupe predvodi Dušan ivković najbolji su bili Nenad Krstić sa 23 poena, kao i Ertel sa 16 poena i čak 15 asistencija.
Serija se nakon dva meča u Madridu seli u Istanbul, a pitanje je može li Efes da odbrani domaći teren i vrati seriju u Madrid

Leave a Reply

Your email address will not be published.