EL presek: Laboral izdržao, PAO pred izazovom

Košarkaši Laboral Kuće savladali su PAO u oba meča u Baskiji, a posebno bolan bio je poraz “Zelenih” u drugom susretu, nakon produžetka.

Ekipa trenera Đorđevića se na volšeban način spasla poraza u poslednjih 20 sekundi meča sa dve trojke, ali je produžetak odigran taktički katastrofalno što je rezultiralo porazom.

Najpre je Nik Kalates otvorio dodatnih 5 minuta sa dva šuta za 3 poena (najgori šuter u ekipi, ne računajući centre Kuzmića i Papajanisa), a zatim su se igrači PAO sudarali, gubili lopte, a završni udarac zadao je Raduljica čija lopta nije završila u obruča sa zicera za novo izjednačenje.

fiba.com

fiba.com

Kao i u prvom meču, prevagu Laboralu doneli su pre svih Darijus Adams i Majk Džejms. Adams je bio zaista neverovatan, gotovo nezaustavljiv za sve svoje čuvare. Džejms je bio odličan u prvom susretu, nešto lošiji u drugom, ali je i dalje zadavao velike probleme PAO svojim tempom.

Ukoliko PAO želi da vrati seriju u Španiju, u Atini su potrebni daleko bolji nastupi, posebno u taktičkom smislu. Rešenje za Adamsa mora biti pronađeno, a “Zeleni” moraju da naprave set akcija koje će uporno koristiti u napadu, da se sve ne pretvori u improvizaciju.

Lagodnih 2-0 za Laboral, uz prednost domaćeg terena, daje pravo Perasoviću na potencijalna isprobavanja i rizike, ali hrvatski stručnjak će imati komplikovan zadatak da savlada domaćina koji ima jaku i bučnu podršku sa tribina. Svakako, šanse da Laboral Kuća završi plej of duele već u Atini nije mala, ali realno je za očekivati i majstoricu.

Ljubiteljima košarke sa ovih prostora, pored serije CSKA-Crvena Zvezda, od posebnog je interesovanja i ovaj plej of par. Zanimanje postoji i zbog različitih košarkaških filozofija dva kolektiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.