EL: PAO – novi početak

Košarkaši Panatinaikosa u novu sezonu ulaze sa novim trenerom, Aleksandrom Đorđevićem, i sa ogromnim ambicijama shodnim renomeu kluba.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević će pokušati da Panatinaikos učini ponovo konkurentnim u Evropi, a deluje da navijači Zelenih mogu biti veoma zadovoljni početkom sezone. U grčkom kupu pobeđen je večiti rival Olimpijakos, dok je prvenstvo otvoreno pobedom na vrućem gostovanju u Solunu, protiv ponovo snažnog Arisa.

Ekipa PAO-a je veoma osvežena ovog leta. Tim su napustili igrači koji nisu opravdali očekivanja u prošloj, neuspešnoj, godini: Esteban Batista, A.J. Sloter, Gani Laval, Demarkus Nelson, Rejmar Morgan, Janis Blums, Di Džej Kuper, ali i dobar centar Lukas Mavrokefalidis.

U ekipu su stigli zvezda prelaznog roka Nik Kalates, Dominikanac Džejms Feldein i srpski košarkaši Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić i Aleksandar Pavlović.

novosti.rs

novosti.rs

Ekipa Zelenih je sa ovim pojačanjima dobila velike komparativne prednosti u odnosu na prošlu sezonu, posebno u vidu asistencija Nika Kalatesa, kvalitetnog šuta Feldeina, klase i NBA iskustva Saše Pavlovića kao i određene raznolikosti centarskog tandema Raduljica-Kuzmić.

Ono što može biti ozbiljan problem u igri “novog” PAO je ograničenost upravo na centarskim pozicijama. Ognjen Kuzmić je trenutno odličan defanzivac, ali i suviše jednodimenzionalan igrač, dok je Raduljica slabiji skakač i defanzivac, koji je pritom “presedeo” prošlu sezonu. Drugi problem u igri koji bi se mogao javiti je nedostatak čistog šutera u sastavu. PAO je dugo bio na tržištu tražeći ubitačnu dvojku, dovodio se u vezu sa Kej Si Riversom, ali je na kraju potpisan samo Feldein. Verovatni razlog inertnosti u traženju pojačanja na poziciji beka je i očekivani povratak Nikosa Papasa, ali je u međuvremenu ekipa doživela udarac u vidu povrede Bokoridisa.

snipview.com

snipview.com

Kvalitet sezone atinskog velikana u EL će verovatno dosta zavisiti ne samo od doprinosa novajlija, već i od partija koje će pružati legenda kluba Dijamantidis, kao i iskusni Focis i sigurni Vlada Janković.

Takođe, treba imati u vidu da je trener Đorđević imao aktivno reprezentativno leto sa reprezentacijom Srbije, te mu je ostalo manje vremena za uigravanje sastava.

Ukoliko se po početku sezona poznaje, PAO očekuje dobra godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.