EL: OAKA videla fantastičan meč

Košarkaši Panatinaikosa savladali su ekipu Lokomotive Kuban u izuzetnom meču 11. kola TOP 16 faze rezultatom 84-79.

“Zeleni” su do pobede došli fantastičnom poslednjom četvrtinom kada su nekoliko puta stizali, a zatim i konačno prestigli prednost Lokomotive.

Na ovoj utakmici legendarni Dimitris Dijamantidis predvodio je kapitenski svoju ekipu do pobede, postigavši nekoliko najbitnijih koševa. Osim toga, veliki Dijamantidis se popeo još više na večnoj listi strelaca Evrolige i sada je na 6. mestu.

Lokomotivu je odlično služio šut tokom čitave utakmice, pogađali su kada je trebalo, ali su meč izgubili zahvaljujući sjajnoj defanzivi protivnika i pritisku na loptu iz čega su se izrodile brojne izgubljene lopte za Ruse što je na kraju i donelo poraz.

snipview.com

snipview.com

Trener Barcokas je većim delom utakmice nadmudrio Đorđevića, posebno zaustavivši unutrašnju igru centara PAO. U napadu je tempo diktirao sjajnim protokom lopte, a sve to je rezultiralo otvorenim šutevima za Dženinga, Drejpera i Broekhofa koji su listom pogađali. Otvorene pozicije kreirane su i za Rendolfa i Singltona, ali je visoki dvojac promašivao kada je bilo najpotrebnije, u poslednja dva minuta meča.

Sa druge strane, trener Đorđević je utakmicu pobedio najpre izvođenjem očajnog Raduljice sredinom 3. četvrtine, a zatim i insistiranjem na kreaciji Dijamantidisa i Kalatesa, koji su pri tome i pogađali sve najvažnije šuteve. Pozitivno je iznenadio i novajlija Vins Hanter koji ne samo da je skakao već je i postigao neke poene oko obruča.

Pobedu su ulepšali brojni “alej-upovi” Kalatesa za Džejmsa Gista, a fantastičan meč sa puno tempa na parketu, praćen je i snagom sa tribina. Cela OAKA podržavala je “Zelene” na putu ka važnoj pobedi.

Najefikasniji u ekipi Panatinaikosa bili su Vilijams i Gist sa po 16 poena, dok je Dijamantidis dodao 15 (6 asistencija). Najbolji asistent bio je Nik Kalates sa 9 uspešnih dodavanja, a uz to je dodao i 12 poena.

U ekipi Lokomotive najraspoloženiji su bili Džening sa 16, Rendolf i Klaver sa po 13 poena. Dvocifreni učinak imao je i Dilejni sa 11 poena. Vrhunsku odbranu na prvoj zvezdi Lokomotive, većim delom meča, odigrao je Nik Kalates.

Leave a Reply

Your email address will not be published.