EL: Ko dobija El Klasiko?

Košarkaši Barselone i Real Madrida sastaju se u utakmici od velikog značaja za dalji plasman obe ekipe u TOP 8 Evrolige.

Treneri Pablo Laso i Ćavi Paskval u drugačijim raspoloženjima dočekuju ovaj susret. Nakon inicijalnih slabih igara Real Madrida, Kraljevski klub se podigao i zaigrao na očekivanom nivou, kako u Španiji tako i u Evroligi, a kruna uspona bio je trofej u Kupu Kralja.

 

mondo.rs

mondo.rs

Kataloncima u poslednje vreme malo toga polazi za rukom, a još “peče” debakl na Kupu Kralja kada su poraženi na otvaranju. Ni u drugim takmičenjima Barselona ne blista, a u TOP 16 fazi Evrolige već je poražena na nekoliko neočekivanih mesta i ovaj duel dočekuje sa skorom 5-5 i deobom 4. mesta sa ekipom Himkija.

Očekivanja od El Klasika su uvek najviša, a u ovom slučaju i viša od toga. Real je zaigrao u odličnom ritmu, Barselona se bori za “goli život”, a u derbi mečevima veliki udeo ima i odbrana časti. Zadovoljstvo navijača pobedom u ovakvim mečevima je neizmerno, a dobri potezi se danima prepričavaju i gledaju.

Meč u Barseloni na programu je od 20.45h, a pred nama ostaje pitanje da li će krilni centar Džastin Doelman ponovo biti junak Barselone, ili će ovog puta njegovu poziciju zauzeti neko drugi bilo iz domaćeg, bilo gostujućeg sastava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.