EL: Izazov za Zvezdu u Malagi

Košarkaši Crvene Zvezde gostuju ekipi Unikahe u dvorani “Martin Karpena”, a imperativ pobede je na strani srpskog predstavnika koji se bori za TOP 8 i što bolju startnu poziciju.

Crvena Zvezda je nakon poraza od Partizana u polufinalu Kupa Radivoja Koraća vezala seriju dobrih rezultata, a najveće iskušenje imala je u duelu sa Cedevitom gde je produžetak odlučio pobednika.

Sa druge strane, Unikaha igra najslabiju sezonu od poslednjih nekoliko, a ekipi ne ide dobro ni u domaćim okvirima ni u Evroligi. Na neubedljive rezultate nadovezala se i serija povreda, tako da se ekipa trenera Đoana Plaze bori za plej of u ACB ligi, dok na Kupu Kralja nije ni nastupala.

Crvena Zvezda ima prednost pod košem u vidu Maika Cirbesa, dok su i Amerikanci Kvinsi Miler i Tarens Kinzi na kvalitativno višem nivou od ekipe Unikahe. Bekovska linija Španaca je solidno popunjena, ali se igra u defanzivi na spoljnim pozicijama “raspala” od povrede srpskog reprezentativca Stefana Markovića.

rtvbn.com

rtvbn.com

Ekipu Unikahe u poslednjim danima napustio je i Ričard Hendriks, tako da je snaga pod košem tima trenera Plaze ostala na dva “slova”: Franu Vaskezu i Džeku Kuliju.

Trener Dejan Radonjić imaće izazov da ekipu pripremi za večerašnje gostovanje i da odabere pravi intenzitet utakmice. Uz mnogo trčanja do izražaja u Unikahi može doći Mindaugas Kuzminskas, koji je objektivno najkvalitetniji pojedinac španskog sastava. U mnogo sporijoj utakmici, Zvezda lako može ući u nervozu, što je Unikaha pokušala da nametne i u nekim ranijim susretima, usled smanjenog rostera.

Crveno-Beli će, nakon večerašnjeg meča, sve misli usmeriti u pravcu duela sa Cedevitom, gde imaju prvu meč loptu za prolazak u finale ABA lige.

Leave a Reply

Your email address will not be published.