EL F4: Real u finalu

Košarkaši Real Madrida plasirali su se u Finale Evrolige pobedom nad Fenerbahčeom rezultatom 96 – 87!!!

Prva četvrtina donela je veliku borbu i igru koš za koš. Real je imao + 3 , a Fener najviše + 4. Nijedan tim nije uspevao da nametne svoj stil igre i da se odlepi. Četvrtina je zatvorena sjajnim pogotkom Preldžića za 21 – 20.

U drugoj deonici na terenu je postojao samo jedan tim. Real Madrid je prvo preokrenuo na 23 – 21, a zatim i produžio seriju odličnom igrom u napadu i čvrstom odbranom. Ajon je u tim momentima bio najbolji igrač na terenu u oba pravca. Drugu četvrtinu Real je završio sa 35 – 14 i rezultat na poluvremenu je 55 – 35.

informador.com.mx

informador.com.mx

Treću četvrtinu otvara Bogdanović promašajem na obruču, a sa druge strane Real pogađa dve trojke u istom napadu. Katatrofa Fenera se u tom momentu činila realnom, a Madriđani su podizali vođstvo čak do + 26. Fener se sredinom treće deonice osvestio, a u jednom momentu i smanjio razliku n krilima Bogdanovića i Mahmutoglua na + 14. Real se zatim ponovo odvojio.

Poslednja četvrtina donela je dobru košarku, dosta slobodnih bacanja za Real Madrid, kao i prilazak Fenera na 92 – 82 na 2 minuta do kraja. Fener više od toga nije mogao i Real je uspeo u svojoj osnovnoj nameri da se dokopa finala.

Najefikasniji u ekipi Reala bili su Ajon sa 18 poena i Kej Si Rivers sa 17, dok su u Feneru dobri bili Gaudlok sa 26 poena i Veseli sa 20.

Srpski reprezentativci Bogdanović i Bjelica dodali su 12 odnosno 11 poena za poraženi sastav.

Finale koje je na programu u nedelju biće novi okršaj Reala i Olimpijakosa. Poslednji je dobio tim iz Pireja, sa Barcokasom na klupi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.