EL: Doktor Dijamantidis, odlični Teo

Košarkaši Panatinaikosa savladali su ekipu CSKA iz Moskve u Atini, posle velike borbe, rezultatom 86 – 85, i produžili četvrtfinalnu seriju na bar još jednu utakmicu.

Ekipu Zelenih je u bučnoj OAKI sjajno predvodio dugogodišnji kapiten i lider Dimitris Dijamantidis sa 15 poena i 7 asistencija koji je sjajno smirio situaciju u poslednjoj četvrtini, kada se CSKA opasno približio i dalekometnom artiljerijom pretio da – 10 u roku od 2 minuta pretvori u pobedu. Veteran je imao izuzetnu podršku u ostatku ekipe.

Nikos Papas je odigrao izuzetan meč i bio je najefikasniji u dresu PAO sa 25 poena, a podelio je i 4 asistencije i ostvario i 4 ukradene lopte. Papas je posebno briljirao u šutu za 3 poena ( 5/7 ). Odličan doprinos u ekipi Duška Ivanovića dali su i Focis sa 12 poena ( 4/5 za 3 poena ) kao i bivši ljubimac navijača Partizana Džejms Gist sa 11 poena.

U redovima CSKA, najefikasniji je bio Soni Vims sa 24 poena, a pratio ga je De Kolo sa 19. Miloš Teodosić je imao učinak od 12 poena i čak 9 asistencija, a upravo su on i Soni Vims umalo doneli veliki preokret ekipi CSKA. Dvocifreni u sastavu Moskovljana bili su još i Kirilenko sa 11 poena, kao i Hajns sa 10 poena.

Drugi meč u Atini na programu je u sredu, 22.04.

Leave a Reply

Your email address will not be published.