EL: CSKA iz Moskve

Ruski gigant CSKA iz Moskve u novu sezonu ponovo ulazi sa najvišim ambicijama u svim takmičenjima.

Ono što razlikuje ovu sezonu od mnogih prethodnih je činjenica da je CSKA dosta “tih” na tržištu, mada je CSKA doveo skupog Džoela Frilenda na poziciji centra.

Pojačanja ove godine su Mihail Kulagin (SG), Ivan Lazarev (C), Kori Higins (SG/SF) kao i pomenuti Džoel Frilend (PF/C).

Koliko su ova pojačanja dovoljna za apetite CSKA ostaje da se vidi, ali definitivno su ovo igrači koji su po imenima (izuzev Frilenda) daleko manje zvučna pojačanja nego mnoga koja su dolazila proteklih godina.

cskabasket.com

cskabasket.com

Svakako trener Dimitris Itudis će i ove sezone imati odličan kvalitet na svim pozicijama, a nije isključeno ni da će se CSKA još pojačavati. Jedno od imena koje se često pominje je i Kostas Papanikolau.

Od bitnih igrača ekipu su napustili odlični centar Saša Kaun, ubojito krilo Soni Vims, kao i Gruzijac Manučar Markoišvili. Od ruskih igrača ekipa je lišena usluga Zozulina i Strebkova. Takođe, legendarni Andrej Kirilenko neće više oblačiti dres Moskovljana jer se otisnuo u funkcionerske vode.

U ovom sastavu CSKA je svakako jedna od najjačih evropskih ekipa, i sve osim plasmana na F4 bilo bi veliko iznenađenje. Svakako, na F4 mnoge stvari zavise od trenutne forme, hrabrosti i inspiracije, a Teodosić i drugovi to u nekoliko poslednjih godina nisu ispoljavali u dovoljnoj meri za osvajanje evrotitule.

Leave a Reply

Your email address will not be published.