EL: Blažič zakasnio…

Košarkaši Crvene Zvezde Telekom izgubili su, u sjajnom ambijentu, evroligaški okršaj sa ekipom Barselone 73 – 77.
CZT je odlično otvorila utakmicu i nošena podrškom publike brzo je došla do predosti 7 – 2, a Boban Marjanović je naterao prvog centra Barselone Tomića na dva brza faula. Do kraja prve deonice Barsa se konsolidovala te se na prvu pauzu otišlo sa nerešenim rezultatom 15 – 15.

blic.rs

blic.rs

Drugu četvrtinu Barselona otvara furiozno i posle niza trojki stiže do 25 – 17. Radonjićev tajmaut je u tom momentu malo podigao ekipu, ali je Oleson trojkom odbio približavanje Zvezde. Zvezda se serijom 5 – 0 približila na 32 – 26, a o kraja poluvremena se igralo u tom ritmu. Barselona je ostvarila prednost od + 5.

CZT je odlično otvorila drugo poluvreme, a nalet je privremeno odbio Oleson trojkom. Međutim, Zvezda je u tim momentima igrala izuzetno te je došla i do 50 – 44. Uertas je u tim momentima grešio na obe strane terena, i u šutu i u pasu, a u odbrani je bio previše mekan. Klasu je pokazao koji minut kasnije sa dva uzastopna koša.

Poslednja deonica otvorena je u tvrdom ritmu, a Barsa je naterala CZT na nekoliko nerezonskih faulova čime se ekipa Zvezde brzo našla u bonusu. Barselona je to eksploatisala preko svojih bekova i dolazila je do lakih poena sa linije slobodnih bacanja. Poslednjih 5 minuta donelo je odvajanje Barselone na 68 – 62, ali i brzu reakciju igrača Zvezde koji su prišli na samo – 1 ( 68 – 67 ). U poslednjem minutu igrači Barselone su lako pogađali bacanja, ali je u istom ritmu odgovarao i Jaka Blažič dalekometnim trojkama. Pogoci Blažiča su došli prekasno…

Najefikasniji igrači u timu Ćavija Paskvala bili su Satoranski sa 11, Navaro sa 12 , Uertas i Tomas sa po 10 poena. U redovima CZT najbolji je bio Boban Marjanović sa 23 poena, a Blažič i Kalinić su dodali po 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published.