EL: Barsa slavila u derbiju

Košarkaši Barselone uspeli su da savladaju večitog rivala iz Madrida, Real, u svojoj Blaugrani rezultatom 85 – 80.
Fantastičnu utakmicu ukrasila je i velika drama oko pobednika do samog kraja. Čini se da je utakmicu prelomilo jedno polaganje centra Anta Tomića nakon ofanzivnog skoka, kao i trojka Breda Olesona.

Najveće uzbuđenje na parketu izazvala je partija Maria Hezonje koji je za samo 14 minuta koji su mu povereni od strane trenera Paskvala postigao 15 poena šutirajući trojke 5/6.

deportes10.com

deportes10.com

U prvoj deonici Real je snažno otvorio, posebno u odbrani, i sveo Barselonu na samo 17 poena dok je na drugoj strani postigao 25. Preslikana je bila i druga četvrtina, samo su uloge bile promenjene.
U drugom poluvremenu Barselona se nekoliko puta odvajala na + 6, ali se Real sjajno i vešto vraćao. Činilo se da je pobednik odlučen nakon dve trojke Breda Olesona za 70 – 62, ali igrači Reala nisu mislili tako. Mačiulis je bio polovičan sa linije penala, ali je doneo izjednačenje 78 – 78. Međutim , pokazalo se da je to sve što je Real učinio na ovom susretu.

Najbolji igrači Barselone bili su Bred Oleson sa 12 poena i Mario Hezonja sa 15, uz izuzetan šut za 3 poena obojice. U Realu najbolji su bili Rudi Fernandez sa 20 poena, kao i Ćaćo Rodrigez sa 17.

Bez obzira na pobedu Barselone u velikom španskom derbiju, Real Madrid je zadržao prvo mesto na tabeli grupe u TOP 16 fazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.