EL analiza: Lokomotiva Kuban – Barselona

Košarkaši Lokomotive dočekuju Barselonu u prvim mečevima plej ofa Evrolige, a ove duele činiće atraktivnim igrači poput Dilejnija, Rendolfa, Ribasa i ostalih zvezda ove dve ekipe.

O favoritu u ovoj seriji teško je govoriti, posebno ukoliko se zna da domaći teren Lokomotive Kuban nije “vatren”, kao i običaj trenera Paskvala da podiže formu pred odlučujuće borbe.

Lokomotiva poseduje respektabilne Rendolfa, Singltona i Dilejnija, ali je ova ekipa sve samo ne nabacani skup zvezda. Trener Barcokas uspostavio je sistem i odgovornu timsku igru, što je u TOP 16 fazi rezultiralo drugim mestom u grupi i “naslovom” najefikasijeg sastava ove faze.

Barselona, sa druge strane, ne igra sezonu iz snova. Za plasman u TOP 8 se strepelo do zadnjeg kola, u ACB ligi ima i ubedljivijih, a činjenica je da je sastav Katalonaca veoma snažan (po imenima). U španskim košarkaškim krugovima se uveliko priča o potencijalnom nasledniku trenera Ćavija Paskvala, a glasine se lako mogu i materijalizovati u slučaju neuspeha u EL i ACB na kraju sezone. Da li su Barselona i Paskval došli do kraja puta nepoznato je, ali igra giganta nije na očekivanom nivou. Istina, povrede su često izbacivale Barsu iz optimalnog ritma, ali sastav pun znanja i iskustva mora da reaguje bolje upravo u teškim momentima.

euroleague.net

euroleague.net

Barsa jeste na pol poziciji Liga Endesa, ali često se do pobeda stizalo u neizvesnim završnicama i velikim preokretima, a sportska sreća nije neograničena.

U ovim mečevima dužina klupe može igrati presudnu ulogu, a Lokomotiva tu nema dovoljno materijala da isparira Barsi, bez obzira na potpisivanje šutera Meta Dženinga. Ruski sastav mnogo zavisi od svojih startera, pa se očekuju najbolje partije od dobro plaćenih zvezda sastava. Barselona poseduje pravo na grešku, a inače bogat roster pojačan je potpisom centra Dorsija koji je odmah dao svoj doprinos, a posebno neophodnu čvrstinu.

Ovo je jedna od serija koja može poći u oba pravca, ali posebna draž košarke je nemogućnost predviđanja ishoda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.