Ekskluzivno: Bramos blizu Panatinaikosa

Nakon poraza Panatinaikosa u velikom derbiju Grčke od večitog rivala Olimpijakosa, ali i nešto slabijih igara u prethodnim mečevima, uprava PAO je odlučila da reaguje.

Grčki mediji su spekulisali poslednjih dana da se “Zeleni” velikan iz Atine pojačava na pozicijama plejmejkera i centra, a da je dvojac Pavlović-Kuzmić blizu rastanka sa ekipom koju predvodi srpski selektor Aleksandar Đorđević.

Ipak, deluje da će PAO najpre reagovati pojačanjem na poziciji niskog krila, pošto do portala Double-Double dolaze informacije da se Majkl Bramos (SF, 1987.) i uprava grčkog velikana nalaze u odmaklim pregovorima o povratku ovog igrača u Atinu.

alchetron.com

alchetron.com

Majkl Bramos je boje Panatinaikosa branio u sezonama 2012/13. i 2013/14. sa solidnim uspehom. Trenutno nastupa za ekipu Venecije, a beleži 10.8 poena i 4.3 skoka po meču u Evrokupu, dok je u Palakanestru nešto slabiji sa 8.9 poena i 4 skoka u proseku. U oba takmičenja Bramos ima odlične procente šuta (47.6% za 2, 48.1% za 3, 83.3% za 1 u Italiji, i 53.8% za 2, 44.7% za 3, 60% (3/5) za 1 u Evrokupu).

Takođe, prema informacijama koje stižu dolazak Bramosa neće biti i jedino pojačanje uprave PAO, već se intenzivno traže i igrači za pozicije 1 i 5, kao što je i najavljeno. Dolazak Majkla Bramosa u ekipu može dodatno iskomplikovati položaj Saše Pavlovića, pa je, ukoliko do ovog transfera zaista i dođe, velika verovatnoća rastanka nekadašnjeg NBA krila i kluba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.