Efes u igri za 4. mesto

Anadolu Efes je savladao Olimpijakos sa 77:69. Pobednički tim su predvodili Ertel sa 18 poena i 5 asistencija, Hanikat sa 11 poena, 11 skokova i 6 asistencija, Danston sa 11 poena i 5 skokova, Pol sa 11 poena i Braun sa 9 poena i 8 skokova. U Olimpijakosu su najbolji bili Printezis sa 16 poena i 9 skokova, Spanulis sa 11 poena i 10 asistencija i Papapetru sa 8 poena.

Olimpijakos je poenima sa niskog posta i iz pik&rola otvorio utakmicu serijom 2:10, ali su serijom grešaka i promašaja izgubili prednost do kraja prve četvrtine. Efes je zaigrao čvršće, napali su Spanulisa na niskom postu, a u završnici ovog perioda sa nekoliko pogođenih šuteva spolja došli do 22:15. Efes je u drugoj četvrtini razvio dobru saradnju između spoljne i unutrašnje linije i uspevao da kontroliše rezultat. Olimpijakos je ovaj period počeo sa par pogođenih šuteva spolja, da bi u nastavku razvili unutrašnju igru, ipak nisu uspeli da spuste zaostatak niže od 43:36.

Foto: euroleague.net

Treća četvrtina je bila manje efikasna, Olimpijakos je nastavio da traži poene iz unutrašnje igre, dok je Efes održavao prednost povremenim pogocima spolja. Rezultatski nije bilo velike promene, Efes je ušao u poslednju četvrtinu sa prednošću od 58:50. Četvrta četvrtina je počela serijom Olimpijakosa 2:8, ali je Efes posle tajm-auta uspeo da se konsoliduje i ponovo uveća prednost. Utakmica je rešena posle trojke Hanikata i narednog neuspešnog napada Olimpijakosa, kada se Efes odlepio na sigurnih +10.

Leave a Reply

Your email address will not be published.