Efes slomio Gran Kanariju u samoj završnici!

Anadolu Efes preokrenuo rezultat u poslednja 2 minuta utakmice i slavio sa 90:94.

Foto: Euroleague

Iako je Gran Kanarija vodila u toku čitavog meča, nisu uspeli da istu sačuvaju do kraja utakmice, kada se desila serija od 7:0 gostiju, kojom su došli do 4 pobede u Evroligi.

Od prvog do zadnjeg minuta se igralo u mini-serijama, ali se nijedna od ekipa nije uspela odlepiti na neku značajniju prednost. Najveći plus ekipa Gran Kanarije je imala tek sredinom poslednje četvrtine (87:77). Ako se uzme u obzir da je ekipa Efesa od kraja prve četvrtine do tog trenutka svega 2 puta imala rezultatsku prednost (35:36, odnosno 52:55) pobeda Gran Kanarije je skoro pa bila izvesna. Međutim, najpre greškama domaćih u bitnim momentima, ali i borbi igrača Anadolu Efesa do samog kraja i maksimalnoj koncentraciji, španska ekipa je od dobijene utakmice, upisala još jedan poraz i ostala na začelju tabele.

Najefikasniji u ekipi Herbalajf Gran Kanarije bili su Strouberi sa 19 poena, 7 asistencija i 5 skokova i Baez sa 14 poena uz 5 uhvaćenih lopti pod košem. Micić je predvodio goste sa 17 poena uz 4 asistencije, Simon je upisao 18 poena, dok je dabl-dabl učinak postigao Danston sa 12 poena i 11 skokova.

Pregled utakmice iz španije možete pogledati na video zapisu ispod.

Leave a Reply

Your email address will not be published.