Efes pobednik trojkaškog obračuna u poslednjoj četvrtini

Anadolu Efes je savladao Galatasaraj sa 84:73. Najbolji u pobedničkom ti u bili su Danston sa 17 poena i 6 skokova, Braun sa 13 poena, Grejndžer sa 12 poena i 6 asistencija, Pol sa 11 poena, Mutaf sa 9 poena i 4 ukradene lopte i Ertel sa 8 poena, 8 skokova i 7 asistencija. U poraženom timu su bili najbolji Guler sa 20 poena, Micov sa 17 poena i 7 skokova i Tajus sa 16 poena i 10 skokova.

U prvoj četvrtini oba tima su potencirala akcije iz igre 2 na 2 i vrlo uspešno ih realizovala. Kako se ovaj period približavao kraju, fokus u napadu se pomera na šut spolja. Zahvaljujući nešto boljoj odbrani i manje grešaka u napadu Efes je napravio prednost od 22:18 u završnici prve četvrtine.

U drugoj četvrtini prednost se menjala u zavisnosti od sposobnosti timova da realizuju i odbrane se od unutrašnje igre. Prvi mini preokret napravio je Galatsaraj, da bi Efes vrlo brzo odgovorio. Koliko god da je relizacija iz reketa činila većinu postignutih poena, toliko je realizacija šuta za tri poena pravila minimalnu razliku u drugom delu druge četvrtine, koja je Efesu omogućila da poluvreme završi sa prednošću od 42:36.

 

Foto: euroleague.net

Kako su u Efesu primetili da bi gubljenjem bitke u igri iz pik end rola mogli da izgube i prednost na vreme su prebacili fokus na šuteve spolja i individualne prodore i uspeli da očuvaju prednost sa poluvremena. Galatasaraj je prihvatio izazov, pokušavali su da igru učine raznovrsnijom, ali je Efes u poslednju četvrtinu ušao da prednošću od 66:59.

Ubrzani tempo u poslednjoj četvrtini doneo je dosta oscilacija, pa su se smenjivali trojke u seriji s jedne i promašaji sa druge strane. Galatasaraj je bio pod psihološkim pritiskom jurenja zaostatka, koji nisu uspeli da prevaziđu, što je Efes iskoristio i kao daleko pribraniji tim osigurao mirnu završnicu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.