Efes bolji u obračunu turskih ekipa

Efes je od druge četvrtine dominacijom u skoku i uspešnom realizacijom iz unutrašnje igre pobedio Darušafaku sa 84:71.  Grejndžer sa 15 poena i 8 i Ertel sa 10 asistencija hranili su centre loptama, a šutersku podrška stigla je od Brauna sa 13 i Osmana sa 12 poena. Najraspoloženiji u ekipi Darušafake bili su Vilbekin sa 20 i Arslan sa 14 poena.

Darušafaka je u prvoj četvrtini u napadu forsirala igru iz pika Gordona i Erdena. U prvih nekoliko napada Erden je imao problema sa realizacijom pod košem, ali kasnije počinje da pogađa. Na drugoj strani Efes slično pokušava sa Ertelom i Tajusom, pošto su dobri šuteri dobro čuvani od strane Darušufakinih spoljnih igrača. I pored generalno loših procenata šuta igrači Efesa su uspeli da pogode dve trojke pa je rezultat na kraju četvrtine bio 15:14 u korist Darušafake.

Grejndžer iz jedan na jedan prodora i Dibler iz dva izgrađena šuta za dva su uspeli  da okrenu rezultat u korist Efesa. Na drugoj strani poene za Darušafaku doneo je Vilbekin realizovanjem šuteva za tri. Pri rezultatu 23:20 za Efes trener Darušafake je zatražio tajm-aut. Danston je odrađivao odličan posao u napadu otvarajući prostor spoljnim igračima blokovima. Iako je bilo dosta promašaja na obe strane Efes se Grejndžerovim poenima odvojio na 34:25. Serija ishitrenih napada i promašaja na obe strane u završnici nije ozbiljnije promenila rezultat, pa je na poluvremenu bilo 36:27 za Efes.

Foto: twitter.com/AnadoluEfesSK

Foto: twitter.com/AnadoluEfesSK

Sa dve blokade u odbrani i pet poena iz šuta iz tranzicije Osman je poveo Efes do 43:30. Darušafaka je morala na tajm-aut da bi se zaustavilo prosipanje lopti u napadu. Igra se ubrzala nakon tajm-auta i viđen je pravi trojkaški obračun. Dve izgubljene lopte Efesa u napadu i primljeni poeni iz kontre naterale su Ivkovića da zatraži tajm-aut, jer je razlika sa +18 spuštena na +12. Posle Batukovih i Vilbekinovih poena u periodu između dva tajm-auta, u zavšrnici treće četvrtine do izražaja dolazi saradnja plejmejkera i centara iz igre dva na dva. Na jednoj strani Arslan hrani loptama Aldemira, a na drugoj strani Grejndžer otvara asistencijama prostor i za centre i za šut spoljnih igrača. Pred poslednju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 61:51.

Trojkama je počela i četvrta četvrtina. Prvo je Arslan sa dve trojke iz tranzicije spustio na -4, da bi istom merom odgovorili Braun i Grejndžer, vratili na 68:57 i iznudili novi tajm-aut Darušafake. Posle nekoliko promašaja na obe strane igrači Darušafake su izgledali kao da su se već predali. Grejndžer je razigravao centarsku liniju i Brauna koji su se odlično kretali i utrčavali u reket. Darušafaka je poenima iz kontri i prodora samo uspela da se do kraja održi na minus 13 poena.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.