EA7 do najvrednije pobede uz maestralnog Heketa

EA7 savladao je minhenski Bajern rezultatom 83 – 81 u izuzetnom meču u Milanu. Utakmica je obilovala neizvesnošću, dobrim potezima kao i ludim trojkama na obe strane. Pobednik ovog košarkaškog spektakla na kraju je bila ekipa iz grada mode, po najviše zahvaljujući izuzetnoj poslednjoj deonici Daniela Heketa.
Heket je sa puno žara i energije ušao u poslednju četvrtinu, u kojoj je ispogađao i moguće i nemoguće uključujući tu i odlučujući šut, i demonstrirao NBA košarku na evroligaškom parketu. Heketov učinak na kraju je bio 25 poena, 3 asistencije i veliko srce u poslednjih 3 minuta meča. Veliki doprinos pobedi dali su i Samardo Semjuels, koji se borio kao lav u reketu Bajerna, i Linas Kleiza sa nekoliko bitnih pogodaka. Semjuels je utakmicu završio sa učinkom od 10 poena i 6 skokova, dok je Kleiza ubacio 13 poena.
Kod Bavaraca istakli su se Haiko Šafarcik sa 15 poena, koji je imao ludu seriju trojki u trećoj deonici, kao i Đedović sa 13 poena, ali i gomilom promašenih otvorenih šuteva. Duško Savanović je odigrao odličan meč, postigao je 11 poena i nekoliko puta sjajno asistirao saigračima na malom prostoru, ali sve to nije bilo dovoljno. Štimac je zabeležio 3 poena i 8 skokova.
Bajern u drugom poluvremenu nije predvodio Svetislav Pešić, zbog isključenja.
Ovim porazom, tim iz Minhena je ispustio i poslednju priliku za ostanak u trci za Top 16.

Leave a Reply

Your email address will not be published.