Duda Ivković: “Sam izbor Evrolige da obnovi ove terene je izvanredan”

U okviru programa “One Team” Evroliga renovirala dva terena Crvene Zvezde, kao i tribinu na terenu Partizana na Kalemegdanu nekoliko nedelja pred početak završnog turnira u Beogradu.

Foto: www.multiwebdia.com

Okupljenima se obratio Dušan Duda Ivković:
“Generacije košarkaša koje su igrale ovde u tvrđavi, kako Crvene zvezde koja je 10 puta uzastopno u ondašnjoj Jugoslaviji bila šampion države i Partizan u komšiluku… Mislim da su to bitni faktori, imajući u vidu da je baš na ovim terenima košarka počela da se razvija u našoj zemlji. Sam izbor Evrolige da obnovi ove terene je izvanredan. Zahvaljujem se u ime Beograda, mog rodnog grada. Siguran sam da će Beograd biti pravi domaćin fajnal-for.”

Takođe je izneo utiske o predstojećem završnom turniru:

Imam određenih simpatija i favorita. Ono što sam video i rekao mom kumu Željku Obradoviću: ‘Bravo, kume. Kada je najpotrebnije, tvoj tim igra kako treba, kao i prošle godine. Tvoje reakcije i tvoje vođenje su urađene na najbolji mogući način’.”

“Ne treba zaboraviti da je Fener ostao bez kičme tima: najboljeg realizatora Bogdanovića i Juda, koji je bio stub odbrane. Ne bih želeo sada da na neki način povećam pritisak, da to bude teret i breme favorita, ali, po meni, ako se oporave Hajns i De Kolo, možemo očekivati finale Fenerbahče-CSKA.

Nije iznenađujuć odgovor na pitanje ko je najveće ovogodišnje iznenađenje:

Po meni je najprijatnije iznenađenje sigurno Žalgiris. Često je moj kolega Dule Vujošević voleo da pravi komparaciju budžeta, koliko je ko plaćen, a oni su imali jedan od najmanjih budžeta, ali su bili najbolji tim što se tiče same Evrolige. Tome je sigurno doprineo Jasikevičijus, tako da imamo novo, stabilno ime u našoj branši.”

Dotakao se i činjenice da, kako za sada deluje, Srbija neće imati predstavnika u Evroligi sledeće sezone:

To je jako loše i mislim da je loše za srpsku košarku. To nije budućnost. Nadam se da će naši klubovi pre svega organizaciono da smognu snagu da se vrate. Igračka baza postoji, ovde nisu problem struka i rad i uvek se nalaze rešenja kada je najteže. Mislim da ćemo već u sezoni posle sledeće imati klub u Evroligi. Ovo je jako loše.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj poznatih lica, predstavnica Evrolige Ebigejl Martin, ambasador fajnal fora Duško Savanović, sekretar Skupštine grada Beograda i bivši košarkaš Zoran Jovanović, tim menadžer Partizana Dušan Kecman, kao i igrači večitih Mihajlo Andrić, Branko Lazić, Ognjen Dobrić i Nemanja Dangubić. Iako su bili najavljeni, ceremoniji nisu prisustvovali gradonačelnik Siniša Mali i predsednik gradske skupštine Nikola Nikodijević. Od ranije je bilo poznato da prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu neće biti prisutan zbog zdravstvenih problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published.