“Domaćin” srušio Kralja

Fenerbahče je savladao Real Madrid sa 84:75 i plasirao se u finale Evrolige gde ga čeka Olimpijakos.

Nekoliko faktora presudilo je da Fenerbahče sačuva stečenu prednost u poslednjoj četvrtini. Sjajni Judo odlično je pokrivao sve pozicije u odbrani, a u napadu koristio slobodan prostor, koji je bio posledica udvajanja koje su igrači Reala vršili na spoljnu liniju Fenerbahče. Drugi faktor je bila mirna ruka svih izvođača slobodnih bacanja u Fenerbahčeu, a poslednji ofanzivni skok Veselog, posle koga je Real izgubio svaku nadu za preokret.

Foto: euroleague.net

Fenerbahče je bolje počeo utakmicu i do kraja prve četvrtine zadržao prednost na 21:13. Real se trojkama spustio na -3 u drugoj četvrtini, ali je Fenerbahče do kraja poluvremena povećao prednost na 44:34. Treća četvrtina je protekla u rezultatskoj ravnoteži sve do završnice kada Fenerbahče podiže prednost na 63:50.

Najbolji u pobedničkom timu bili su Judo sa 18 poena, 12 skokova i 8 asistencija, Bogdanović sa 14 poena, 6 skokova, ali i 6 izgubljenih lopti, Kalinić sa 12 poena, 6 skokova, 6  asistencija i 4 ukradene lopte i Veseli sa 12 poena. U Realu su se istakli Ljulj sa 28 poena i 8 asistencija i Kerol sa 21 poenom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.