De Kolo poentirao, Teo asistirao

CSKA je u Moskvi savladao Makabi iz Tel Aviva sa 93:81. Najbolji u pobedničkom sastavu je bio DeKolo sa 29 poena, pratili su ga Hajns sa 14 poena i 10 skokova, Teodosić sa 11 poena i 8 asistencija, Kurbanov sa 10 i Ogastin sa 9 poena i 7 skokova. U Makabiju su bili najbolji Landesberg sa 19 poena, Rad sa 14 poena i 5 skokova, Ajverson sa 12, Smit sa 11 poena i 9 skokova i Segev sa 10 poena. Mekel je sa 7 asistencija bio najuspešniju u razigravanju saigrača.

Napad CSKA u prvoj četvrtini je funkcionisao kao dobro uhodana i podmazana mašina, sem u završnicj ovog perioda. Krenulo je serijom pogođenih trojki, nastavilo se poenima iz pik end rola i prodora. Makabi se trudio da igra vrlo raznovrsno u napadu, ali su veći u poena postigli preko centarske linije ili iz prodora, dok je pogođenih šuteva spolja bilo premalo, a grešaka previše. Tim iz Moskve je na kraju ovog perioda imao prednost od 25:14.

Druga četvrtina otvorena je serijom pogođenih trojki na obe strane. U nastavku ovog perioda lopta se spuštala bliže košu. Sredinom druge četvrtine Makabi pojačava agresivnost u odbrani i poenima iz tranzicije obara razliku na -4. CSKA je odlučio da obori tempo igre, uspori napade i zaigra tvrđe u odbrani. Poenima iz unutrašnje igre podigli su se na +10, ali se Makabi brzo prilagodii ovakvoj igri i do poluvremena spustio zaostatak na 54:48.

Foto: euroleague.net

U trećoj četvrtini tempo igre je značajno usporen. Oba tima su slabo šutirala iz igre i pravila dosta grešaka u napadu, što je uzrokovalo da se smanji napadačka efikasnost u ovom periodu. CSKA je uspeo da blago podigne prednost i u poslednju četvrtinu uđe sa rezultatom 69:60.

U poslednjoj četvrtini igralo se koš za koš sve do par minuta pre kraja. CSKA je dve dobre odbrane pretvorio u izgubljene lopte za Makabi i lake poene iz tranzicije, kojim su se odlepili na +14. U završnici su rutinski sačuvali prednost i pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.