De Kolo odveo CSKA u finale

CSKA je savladao Lokomotivu sa 88:81 i tako postao prvi finalista Evrolige. Sjajni De Kolo je predvodio armejce sa 30 poena i 4 asistencije, pratio ga je Fridzon sa 13 poena, dok su Kurbanov i Hajns obezbedili ukupno 14 skokova. Lokomotivu su predvodili Dilejni sa 26, Drejper sa 17 poena i Rendolf sa 13 poena i 11 skokova.

CSKA je na krilima dobre odbrane i ofanzivnog skoka, predvođen De Koloom otvorio utakmicu sa 9:0. Posle problema u organizaciji napada Lokomotiva se stabilizovala i odgovorila preko Dilejnija za 11:5. U nastavku prvog perioda obe ekipe su izgubile dosta lopti u napadu, ali je CSKA bolje iskoristio greške rivala. Zahvaljujući poenima iz reketa i kontri podigli su razliku na 23:12.

Dobra odbrana Lokomotive, uz nastavak dobrog ofanzivnog skoka omogućili su ekipi iz Krasnodara da obori prednost CSKA na 23:17 na početku druge četvrtine. CSKA je odgovorio potpunim preokretom u igri. Prvo su poenima iz ofanzivnog skoka kaznili lošu igru Lokomotive u napadu, a onda ušli u sjajnu seriju pogodaka za tri poena. U završnici su sa uzastopnim izgubljenim loptama omogućili Lokomotivi da se vrati u igru i na poluvremenu smanji na 47:37.

Foto: www.euroleague.net

Foto: www.euroleague.net

Razlika u rezultatu se nije mnogo menjala u trećoj četvrtini. Obe ekipe su počele forsirajući šut sa distance, CSKA je bio precizniji, a Lokomotiva uspešnija u ofanzivnim skokovima. Drugu polovinu treće četvrtine obeležili su poeni iz prodora za CSKA i sa slobodnih za Lokomotivu. Ovaj period je završen sa dve atraktivne trojke oba tima iz teških pozicija za 68:59.

Lokomotiva je bila u problemima sa organizacijom napada u četvrtoj četvrtini, dok je CSKA sa dve pogođene trojke uvećao prednost na 78:62. Ekipa iz Krasnodara je odgovorila odličnom odbranom, potpuno razbila koncepciju napada CSKA i trojkama drastično spustila prednost. U ključnom napadu CSKA je odlično odigrao odbranu, a onda u nastavku akcije pogodio preko Higinsa za 84:77. Lokomotiva je pokušala da zaustavi sat faulovima i sustigne zaostatak trojkama, ali nisu uspeli u toj nameri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.