Darušafaka odnela pobedu, Zvezda poklekla u završnici

Crvena Zvezda je poražena od Darušafake rezultatom 70:73 u napetoj utakmici u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Najbolji u pobedničkom timu bili su Klibrn sa 19 poena, Bertans sa 13, Vonamejker sa 11 i Morman sa 10 poena i 11 skokova. U Zvezdi su najbolji bili Kuzmić sa 16 poena i 9 skokova, Gudurić sa 13, Mitrović sa 12 poena i 5 skokova i Jović sa 8 poena i 7 asistencija.

Crvena Zvezda je odlično otvorila utakmicu. Darušafaka nije uspevala da zaustavi Zvezdinu unutrašnju igru, pa su crveno-beli lako poentirali iz pik end rola, prodora, sa niskog posta i iz ofanzivnog skoka, uz dobar povratni pas za otvorene šuteve za tri poena. Darušafaka je uspela da pronađe recept za proboj spoljne linije Zvezdine odbrane na početku i u završnici prve četvrtine, ali su sredinom ovog perioda bili bez ideja u napadu, otuda i zaostatak od 24:17 iz prve četvrtine.

Oba tima su u drugoj četvrtini vršila izuzetno čvrst pritisak na spoljnu liniju rivala, pa je od presudnog značaja bilo kako će napadi odgovoriti na ovu postavku. I Zvezda i Darušafaka su uspevale da u pojedinim momentima pronađu način da se probiju u reket rivala. Darušafaka je nešto bolje koristila izgubljene lopte protivnika i razvijala igru iz tranzicije, ali je ovu četvrtinu odlučio šut spolja. Crveno-beli su bili mnogo uspešniji u šutu sa polu-distance i distance i zasluženo vodili na poluvremenu sa 44:30.

Foto: kurir.rs

Foto: kurir.rs

Agresivne odbrane izgledale su još čvršće u trećoj četvrtini. Lopta je često završavala u reketu, poeni su se tražili preko visokih igrača u reketu, jer šut spolja nije služio nijedan ni drugi tim. Darušafaka je mnogo bolje iskontrolisala svoje i iskoristila Zvezdine izgubljene lopte za presudne poene iz tranzicije u ovom periodu. Turski tim je uspeo da smanji zaostatak na 52:46.

U poslednjoj četrvtini su se smenjivali sjajni i očajni potezi oba tima. Rezultatska tenzija uslovila je greške i promašaje otvorenih šuteva, ali i herojski pogođene šuteve na obe strane. Prelomni momenti utakmice bila su dva uzastopna koša Klibrna iz prodora i promašeni zicer Mitrovića, posle kojih ih je Darušafaka povela sa 68:69. U penal završnici svi su bili precizni sa slobodnih bacanja. Gudurić nije uspeo da uputi šut za tri poena u poslednjem napadu kojim je Zvezdi mogao obezbediti  produžetak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.