Vilijams doneo PAO-u pobedu u Turskoj

PAO je slavio u uzbudljivoj završnici utakmice sa 84:86 protiv Darušafake. Junak meča bio je Vilijams koji je postigao 19 poena. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Raduljica koji je postigao 21 poen, uz 6 skokova, ali i 5 izgubljenih lopti. Dvocifreni su bili i Feldin sa 12 i Gist sa 10 poena. Na drugoj strani najefikasniji je bio Erden sa 18 poena, pratili su ga Vilbekin sa 13, Markoišvili sa 12 i Preldžić sa 11 poena.

Darušafaka se rezultatski odovojila sredinom prve četvrtine kada su napravili razliku od 12 poena u odnosu na PAO. Ovaj  period je obeležio sjajni Semih Erden postigavši 16 poena. PAO je u završnici prve deonice da poenima Hantera i Dijamantidisa smanji prednost na 30:22.

Darušafaka je bolje počela i drugu četvrtinu. Uzastopni promašaji PAO-a i dobra saradnja između Preldžića i Slotera, su im omogućili  da uvećaju razliku na 35:22. PAO je odgovorio kroz dobru unutrašnju igru, jer ih šut za tri poena nije služio. Saradnja Feldina i Raduljice iz pik end rola dala je dobre rezultate, pa je PAO pred završnicu poluvremena smanjio na 42:35. Odlična igra u defanzivi PAO-a drastično je uvećala broj izgubjenih lopti Darušafake. Pet poena Vilbekina je držalo prednost Darušafake, ali je PAO u završnici poluvremena drugom trojkom Dijamantidisa i poenima Hajnsa sa slobodnih bacanja spustio raziku na minimalnih 42:40.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

PAO je nastavio sa dobrom odbranom na početku treće četvrtine. Energični Vilijams donosi poene grčkom timu iz tranzicije. Darušafaka je uspela početnu dezorganizovanost u napadu da nadoknadi sa tri pogođene trojke, pa je sredinom ovog perioda držala prednost na 55:52. U nastavku igre Darušafakinu prednost održavaju Vilbekin, koji je ponovo vezao 5 poena, a kasnije Bjelica, koji se odlično snalazio u reketu PAO-a. Grčki tim ipak preokreće rezultat u završnici treće četvrtine kada pogađaju dve trojke za vođstvo od 63:65.

Obe ekipe su slabo počele u ofanzivi poslednju četvrtinu. U nasatvku igre Darušafaka je forsirala akcije za Bjelicu u reketu, uz pogodke Preldžića za tri. PAO se odlučio na spuštanje lopte do Raduljice, koristivši Erdenovu opterećenost ličnim greškama. Kvalitetnija igra u odbrani omogućila je Darušafaki da sredinom ovog perioda vodi sa 75:70. U završnom delu utakmice rezultat je zavisio od dobre igre u odbrani, grešaka u napadu i individualnog raspoloženja. Prvo je PAO preko Raduljice i Vilijamsa napravio preokret na 77:81, da bi Gordon uzvratio i izjednačio rezultat. Kraj utakmice obeležili su Vilbekin i Vilijams. Vilbekin je prvo pogodio slobodna bacanja, da bi kasnije promašio dva šuta za pobedu, dok je Vilijams bio meč-viner za PAO, jer je pogodio trojku za izjednačenje i slobodna bacanja za pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.