CSKA slavio u Madridu

Evroligaški klasik u Madridu završen je pobedom gostujućeg sastava rezultatom 96-87, zahvaljujući veoma efikasnoj poslednjoj deonici.

Košarkaši CSKA savladali su Real Madrid u španskoj prestonici na krilima odličnih Teodosića (15 poena, 5 asistencija) i Hajnsa (16 poena), i standardno dobrog Nanda de Koloa koji je bio najbolji asistent svoje ekipe sa 8 uspešnih dodavanja. Francuz je uz taj učinak dodao i 12 poena.

Ekipa trenera Itudisa odigrala je izvanredan i dinamičan meč na kojem je zabeležila čak 27 asistencija, uz solidan broj skokova (37) i odličan šut za 3 poena (13/26).

Foto: http://www.sportklub.rs/

Foto: http://www.sportklub.rs/

Utakmica je bila u egalu sve do sredine 4. deonice kada se Moskovljani odlepljuju i faktički rešavaju pitanje pobednika.

Real Madrid, sa druge strane, nije blistao, ali je odigrao solidan meč što danas nije bilo dovoljno protiv raspoloženog protivnika. Ajon je dominirao sa 20 poena i 12 skokova, a podrška su mu bili Ćaćo sa 15 poena i 5 asistencija, kao i Ljulj sa 14 poena i 10 asistencija.

Real Madrid nije bio previše koncentrisan u šutu za 3 poena (8/32), a ni sa linije za slobodna bacanja (19/28), pa trener Laso razloge poraza može tražiti upravo u ta dva činioca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.