CSKA siguran u Kazanju

Uniks iz Kazanja je poražen od CSKA sa 74:85. CSKA su predvodili De Kolo sa 22 poena i 5 skokova i Teodosić sa 12 poena i 12 asistencija, pratili su ih Kurbanov sa 9 poena i 7 skokova i Voroncevič sa 9 poena. U Uniksu su najbolji bili Lengford sa 17 poena, ali i 5 izgubljenih lopti, Ponkrašov sa 16 poena i 7 asistencija, Parahuski sa 14 poena i 8 asistencija, Antipov sa 9 i Anđušić sa 7 poena.

CSKA je otvorio utakmicu odličnom unutrašnjom igrom, iskoristio slab šut iz igre i greške Uniksa i napravio prednost od 7:19. Uniks se u vrlo kratkom periodu, prvenstveno kroz vrlo dobru odbranu, vratio u igru i spustio na 16:19, ali je CSKA odgovorio u završnici prve četvrtine i trojkom Higinsa otišao na 25:18. CSKA je u drugoj četvryini pravio veliki broj grešaka, ali Uniks sa relativno skromnim napadačkim učinkom to nije uspeo da iskoristi. Umesto preokreta Uniksa, CSKA je sa dve pogođene trojke u završnici poluvremena uspeo da poveća prednost na 33:44.

Foto: euroleague.net

Uniks je napadački najbolje izgledao u trećoj četvrtini, ali su u odbrani potpuno zakazali. CSKA je u ovom periodu vrlo dobro šutirao za tri poena i iznudio veliki broj faulova od strane rivala koji su pretvoreni u poene sa slobodnih bacanja i prednost od 57:74. Uniks je iskoristio greške i promašaje CSKA i uspeo da se spusti na 9 poena zaostatka u poslednjoj četvrtini. Voroncevič je trojkom na 3 minuta do kraja podigao prednost na sigurnih + 12, a Uniks je u nastavku izgubljenim loptama i promašajima propustio šansu da napravi nešto više.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.