Cska savladao Real u derbiju kola

Derbi kola se igrao u Palasiu de Deportesu između Real Madrida i CSKA Moskve.

Foto:Euroleague

Prvu četvrtinu je bolje otvorio CSKA, kako u napadu tako u i odbrani, te su uspjeli u pustiti tek jedan poen košarkašima Reala za pet minuta igre, a nakon šest minuta CSKA je vodio čak četrnaest razlike. Real se do kraja uspio probuditi i konsolidovanjem u odbrani, te čudesnim potezima u napadu među kojima se izdvaja pogodak Kampaca sa centra, lopta je plesala po obruču i na kraju upala. CSKA je vodio na kraju prve četvrtine rezultatom 20:24.

Drugu četvrtinu je obilježila sušta suprotnost, ali već poznat scenario. Real je sipao sa svih strana, a CSKA sedam minuta nije mogao ništa pogoditi. CSKA se malo trgnuo i pogodio četiri trojke za vraćanje u vodstvo, ali je Real pogođenim slobodnim Ayona ponovo došao u prednost od 3 razlike. Na poluvrijeme se otišlo sa prednošću Reala 41:38.

Treća četvrtina je donijela dosta zanimljiviji sadržaj, ekipe su se držale u egalu i stvarno počeli prikazivati očekivano. Real je držao prednost do televizijskog time outa koji je nastupio četiri minute do kraja četvrtine, poslije kojeg su se upalili Kori Higins i Vil Klajburn i sami napravili seriju kojom su još jednom prednost preuzeli košarkaši CSKA, prednost je išla i do +10, ali su se preko Deka i Rudija Fernandeza došli do 61:67, rezultatom kojim se ušlo u posljednju četvrtinu.

Četvrta četvrtina je počela poenima Kerola koji je približio Real na samom početku četvrtine, ali CSKA je držao utakmicu pod kontrolom i razlika se nije ispod šest razlike spuštala. Isforsirani šutevi košarkaša Reala su ih na kraju koštali, iako je Kampaco pogodio dvije trojke uz faul, sve je to bilo nedovoljno i košarkaši CSKA su slavili rezultatom 88:93.

Najbolji u redovima CSKA su bili Higins sa 24, Klajburn sa 18 i De Kolo sa 15 poena. Kod Reala je bio najbolji Kampaco sa 23 poena, a pratio ga je Fernandez sa 18.

CSKA je sad usamljen na prvoj poziciji sa 9 pobjeda i 1 porazom, a Realu je ovo drugi uzastopni poraz i sada su na omjeru 8:2.

Leave a Reply

Your email address will not be published.