Generali DeKolo i Teo predvodili Armiju i srušili Kralja!

CSKA je u drugoj četvrtini načeo, a u četvrtoj dokrajčio Real Madrid. Dobrom odbranom i sjajnom napadačkom partijom DeKoloa i Teodosića pobedili su sa 95:81.

Prva polovina prve četvrtine pripala je Realu. Iako je CSKA u početku uspevao da spusti loptu pod koš i plejkmekeri dobro sarađivali sa centrima iz pika, sa Realovom jačom odbranom nastaju problemi u napadu koji omogućuju Realu lake poene iz kontre. Real je u napadu koristio brzinu Riversa i Rodrigeza koji su pravili trougao sa Ajonom i dobro ga hranili loptama. Na TV tajm-autu Real je vodio 13:8. Posle tajm-auta CSKA je pojačao u odbrani, zatvorili su reket, pa su do izražaja morali da dođu Realovi spoljni igrači. Teodosić je posle promašenih trojki počeo da razigrava saigrače dobrim asistencijama, a preokret svojim poenima iz šuta doneo je Voroncevič. Na kraju prve četvrtine bilo je 22:20 za CSKA.

CSKA je nastavio sa dobrom odbranom u drugoj četvrtini. U napadu Teodosić i DeKolo jednako dobro razigravaju sve saigrače i povećavaju prednost na 31:26. Laso je zatražio tajm-aut da bi predupredio odlepljivanje CSKA na veću razliku. Do narednog Lasovog tajm-auta obe ekipe su imale problem sa realizacijom i igrale relativno jake odbrane. Ipak CSKA je i u ovom periodu uspešniji i preko Hajnsa je uspeo da poveća na 37:30. Posle drugog tajm-auta u sjajnu seriju je ušao Dončić. Iskoristio je potcenjivanje odbrane CSKA i dao 3 trojke koje su dovele Real na -1. Noćionijeva tehnička greška i individualne minijature Teodosića i DeKoloa u napadu vratili su CSKA na 50:41 na poluvremenu.

Foto: http://www.cskabasket.com/

Foto: http://www.cskabasket.com/

U prvoj polovini treće četvrtine CSKA je nastavio da igra svoju igru. Dok je Teo delio asistencije, DeKolo je pogađao za tri. Real se i dalje mučio da spusti loptu pod koš, pa su pribegli šutevima za tri. Iako je bilo dosta promašaja, pogađali su dovoljno da CSKA ne poveća razliku stečenu u prvom poluvremenu. U drugom delu ovog perioda igra  se ubrzala što je više pogodovalo Realu. Poenima Riversa i Ajona, kojem se u ovakvoj igri otvorio prostor pod košem, Real je prišao na 69:64. CSKA je u igri održao Teodosić svojim prodorima, a DeKolo je u poslednjem napadu pogodio za 71:64.

Real je na početku poslednjeg perioda iskoristo dve 2+1 situacije i smanjio rezultat na -5, ali je onda usledio bombarderski odgovor moskovske ekipe. De Kolo i Teodosić su terorisali koš Real šutevima za tri i dva poena, a Realov napad izgledao bezidejno protiv konstantno dobre odbrane CSKA. Izgubljene lopte Reala i pogođeni šutevi CSKA podigli su razliku na 90:72 i naterali Lasa da zatraži tajm-aut. Do kraja je Real uspeo da pogodcima Noćionija i Riversa iskoristi nešto opušteniju odbranu CSKA i smanji rezultat na 95:81.

Najbolji u pobedničkoj ekipi su bili DeKolo sa 28 poena i 7 asistencija i Teodosić sa 23 poena i 7 asistencija. U Realu je najbolji bio Rivers sa 23 poena (5/7 za tri), a Rodrigez je imao 13 asistencija.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.