CSKA primirio energični Efes

Anadolu Efes je poražen od CSKA sa 87:93. Najbolji u pobedničkom timu bio je DeKolo sa 26 poena i 6 asistencija, pratili su ga Teodosić sa 15 poena i 8 asistencija, Higins sa 13 i Ajres sa 10 poena. U poraženom timu najefikasniji su bili Tomas sa 16 poena, Braun sa 14 poena i 5 skokova i Koton sa 12 poena. Ertel i Grejndžer su zajedno napravili 15 asistencija, dok je Hanikat zabeležio 11 skokova.

CSKA je uspevao da kontroliše rezultat kroz celu prvu četvrtinu i završi je sa prednošću od 23:26. Udarna snaga napada ruskog tima bila je bekovska linija koja je lako kreirala poene i sebi i saigračima iz unutrašnje linije. Efes je svoju napadačku realizaciju temeljio na šutu za tri poena i povremenim spuštanjima lopte ka visokim igračima, uz dobar ofanzivni skok. Odbrane oba tima su uspevale da u nekoliko navrata izazovu greške rivala, ali je ostao utisak da je nivo agresivnosti mogao biti veći.

Dva faktora su uticala da CSKA uveća prednost na početku druge četvrtine. Moskovljani su pojačali agresivnost u odbrani, dok su igrači Efesa ušli u seriju promašaja, a kasnije i loših rešenja u napadu, što je rezultovala lakim poenima iz tranzicije za ruski tim. Efes je napadački balans vratio preko unutrašnje linije koja je imala atletsku prednost u odnosu na svoje čuvare. CSKA je održavao svoju prednost pogođenim trojkama i na poluvremenu vodio sa 37:49.

Efes je značajno podigao nivo u agresivnosti u odbrani u trećoj četvrtini, što im je otvorilo mogućnost za veliki broj poen iz tranzicije. U drugoj polovini ovoga perioda uspevaju da dodaju poene iz reketa i šuta spolja i u potpunosti se vrate  u utakmicu. CSKA nije dobro izgledao u napadu, mučili su se da se otresu defanzivnog pritiska rivala, ali im je rani izlazak iz bonusa Efesa i dobar ofanzivni skok omogućio da dobiju preko potrebne poene u održavanju vođstva. Ovaj period je završen rezultatom 63:69.

Velika borba je viđena u poslednjoj četvrtini , oba tima potrudila su se da odigraju maksimalno čvrsto u odbrani. Efes je uspeo da sustigne CSKA poenima iz pik end rola i šuta za tri poena i iskoristi veći broj grešaka u napadu ruskog tima. CSKA je u pravom momentu preduhitrio preokret uspevajući da napravi odličan pritisak na ključnim igračima Efesa, a onda kroz dobru igru iz tranzicije dođe do lakih poena. Napravljena je dovoljna prednost da se u završnici osigura pobeda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.