CSKA prejak, Zvezda vezala treći uzastopni poraz

CSKA je savladao Crvenu Zvezdu sa 102:80 u 22. kolu Evrolige. Najbolji u redovima pobednika bili su DeKolo sa 25 poena, 6 asistencija, ali i 7 izgubljenih lopti, Kurbanov je postigao 18 poena i 5 skokova (bez ijednog promašaja) i Teodosić sa 16 poena. U Zvezdi je najbolji bio Mitrović sa 16 poena i 9 asistencija, pratili su ga Dženkins sa 12 poena, Kuzmić i Simonović sa po 10 poena.

U prvoj četbrtini odbrane kao da nisu ni postojale. Crvena Zvezda je bila nezaustavljiva iz unutrašnje igre, završivši prvu četvrtinu sa učinkom 9/9 u šutu za dva poena. S druge strane crveno-beli su očajno branili liniju za tri poena, što je CSKA koristio i otvorene šuteve pretvarao u nepogrešiv niz sve do Teodosićevog promašaja (7/8 za tri). Nešto raznovrsnijom igrom Moskovljani su napravili prednost od 33:26.

Druga četvrtina počela je sa sličnom igrom kao u prvoj četvrtini, ali sa slabijom napadačkom realizacijom. Zvezda je u nastavku utakmice počela poenima iz reketa da dodaje poene iz šuta spolja, ali su sa par loših napada u završnici poluvremena ušli u dublji zaostatak. CSKA se u ovom periodu oslonio na poene iz prodora i tranzicije, iskoristio greške crveno-belih i podigao razliku na 58:46.

Foto: euroleague.com

Crveno-beli su dobro krenuli u prvoj polovini treće četvrtine. Poenima iz prodora i šuta za tri poena su kaznili greške CSKA i oborili zaostatak. Na sličan način je uzvratio CSKA sredinom ovog perioda i vratio prednost na nivo sa poluvremena. Usledili su minuti praznog hoda na obe strane, CSKA je gubio lopte, a Zvezda promašivala, problem za srpski tim je bila bo!ja kontrola skoka od strane domaćina. U završnici je viđeno par pokušaja za tri poena na obe strane posle kojih je CSKA održao prednost na 77:64.

CSKA je odlično iskoristio sve slabosti Zvezde na početku poslednje četvrtine kada su serijom 11:3 rešili pitanje pobednika. Crveno-beli nakon ovoga nisu uspeli da se oporave, pa je ostatak meča rutinski priveden kraju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.